Welcome to Berlin!

Tog tunnelbanan idag in till stan för jag hade egentligen planerat att kika in på ett museum och få lite andlig spis. Glömde att det är påsk och staden är invaderad av turister och de står i km-långa köer även utanför det allra tråkigaste museet. På Bernauer Strasse – där Berlinmurens monument och loppmarknaden Mauerpark  finns och många, många går av och på –var hela perrongen full av förtjusande engelska skolelever och lätt hysteriska lärare. Tåget stannar som vanligt och öppnar som vanligt dörrarna för 10 (max 10!!)  sekunder. Längre verkar vara förbjudet!! Inte hinner dessa förtjusande engelska elever komma ombord på den tiden – fast de attackerar flera dörrar. Och vad gör man i Berlin? Poff – stängs dörrarna och de är hårda och gör satans ont. Har utfört flera egna experiment.  Innanför hysteriska tonåringar, utanför hysteriska tonåringar men läraren och jag attackerar dörren och sliter upp den och lyckas rädda flera lycksaliga.  Och vad då Welcome to Berlin? Minns att jag i London, som ju inte heller är någon mjölkpall precis och där tunnelbanan också har tidtabeller att passa, fick uppmaningen genom föraren ”Come on, hurry up Love”! och han VÄNTADE. I Berlin?  Nix Love, nix kika i spegeln om läget verkar ok. Nej, POFFF igen med dörrarna. Och förlåt och varmt tack till de solitärer, som faktiskt väntar även här.  Kära Berlinare – kan vi inte alla anmäla oss till en liten, liten futtig charmkurs?? Skulle passa som en smäck..

Bild Sophie Herken

4 reaktion på “Welcome to Berlin!

  1. Ros-Marie

    Hej igen kära Cecilia och YES – ge dig inte! På dom bara å deras idiotiska regler som inte främjar ngt el ngn! Jag skulle så gärna ha velat vara där med dig och hjälpa dig att hålla upp dörrarna om jag kunnat! Kram!

    Svara
  2. Jonna

    För ett par år sedan hann bara hälften av pappas gymnasieklass med S-Bahn, resten stod kvar på perrongen och tittade som fån… som tur var, var jag med och hjälpte tlll att styra upp situationen … 😬

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.