Vi fortsätter att testa akuten i Berlin

 

Kära vänner – nu var det dags igen – föll som en torr, gammal fura och drämde i tinningen i backen och glasögonen flög iväg i två bitar och som blodförtunnande patient blödde jag som en gris. Var på väg med 130 cm till skolan och de arma skärrade 130 centimetrararna fick göra sitt intåg i skolan med en blödande mormor utan glasögon i hampan.  Lovade att överleva till kl. 15,30 då avhämtning skulle vara.

Min husläkare rekommenderade omgående akuten på telefon – har man överlevt en blodpropp i hjärnan ska man kanske inte hyttla med sitt öde och säga ”äsch, inget att bry sig..”. Alltså Charité Mitte – aldrig igen! Nu tog jag på hans rekommendation det Judiska sjukhuset i Wedding. Kan jag bara rekommendera! Och antingen hade jag tur som en bofink eller vad vet jag – jag var klar på 1,5 timme. De ni!! Pah!! Omplåstrad, sydd – aj.. i tinningen -, datortomograferad och en bekyttad läkare, som undrade, om jag hade någon hemma. Nähä, det hade jag ju nu inte längre, frånsett 130 cm, som jag hade över helgen. Fick stränga order om ett  omedelbart inkommande om jag mådde illa, fick ont i huvudet eller blev vimsig. Så vimsig som jag känner mig skulle jag väl stannat kvar antar jag

Så natten har överlevts – låg och funderade på om jag skulle slita upp 130 cm i nattsärken och ta med henne OM det skulle skära sig men hade varnat grannarna och de lovade att ställa upp utifall allt.

Så nu väntar jag på mina nya glasögon – 3 veckor!! – bara för att jag inte vill ha glas, tjocka som flaskbottnar och nu har jag mina gamla reservbriller, så nu måste furan hålla sig upprätt tills de nya är färdiga. Blir bara sååå trött på min gamla kropp ibland..

Bild kzenon/fotolia

 

 

14 reaktion på “Vi fortsätter att testa akuten i Berlin

 1. Carl Inge Wadström

  Men käraste vännen Cecilia! Vad du chockar oss stup i kvarten?
  Kanske lika bra att du flyttar tillbaka till Svedala. Här har vi dag soligt
  och skönt väder. Ingen snö att halka i. Inga broddar behövs. Bara
  kanske lite lite Lidl 30 och naturligtvis en virre att koppla av med.

  Skelv har jagh thaggit en liiten liiiten en idag. Men ignet såm povärkar
  mäj so mikket. Will vorsichtig mit alkohol sein.

  Kraam och krya på dej.

  Carl Rex Inge

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Oh schkulle gärna ha tatt en virre me – men är spiknykter!! E lessen att jag chockar er – such is life.. Ska testa i februari hur det känns att gå och trilla kull i Stockholm – sen kan vi ta en lite virre tillsammans med söstra min!

   Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Men snälla Carl Inge Wadström! Stig genast ur din bil!! Annars blire ingen wirre me söstra min och mig!

   Svara
 2. Sophie

  Ingen lugn o ro här inte!!! Håll dej på foten kära syster! Så här kan vi inte ha det!
  Kram o plåster på dig!!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Nä så kan vi verkligen inte ha det – men det hindrade mig inte från att testa privatavdelningen på sjukhuset i natt för jag mådde pyton igår kväll och hade ju skriftligt på att ”omedelbums inkomma vid illamående, spyende och ont i kåpan” men nu är jag hemma igen. För denna gång: Fara över..

   Svara
 3. Karin R

  Men Du gar ju i alla fall inte av för hacker som man säger i Smaland ! !
  tycker att furan har rejäla o djupa rötter som star där i alla fall när livets storm drar förbi …
  ”droit dans mes bottes” som fransoserna säger,
  et bonjour de Bretagne
  Karin R

  Svara
 4. Margareta Bondegaard

  Jamen lilla gumman, nu får du väl lugna ner dig. Du skrämmer ju livet av oss andra mer eller mindre krokiga furor ! Pyssla om dig, eller bättre, låt familj och vänner i närheten pyssla om dig !
  Varm kram,
  Margareta

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja kära du, tycker själv att det räcker. Ska snart utkomma med glädjerop från Berlin! Kram på dig!

   Svara
 5. Christina Engelke

  Du är coolaste Oma:n i Tyskland, jag älskar dina blogginlägg. Om du nån gång åker t Lübeck MÅSTE du kontakta mig för en kaffe! Du starka, fria kvinna!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   När jag läste ditt inlägg satt jag hos husläkaren (för vilken gång i ordningen på sista tiden…stön..) och fick mig ett gott och varmt skratt när jag läste det. Vad roligt att du gillar vad jag skriver!! Om du skickar din adress till mig på min epost post@cecilia-stickler.com så ska jag skicka iväg en liten bok som jag satte ihop för så många tyckte absolut jag skulle försöka ge ut sånt men det är inte något förlag i Sverige som är intresserad så om jag kan glädja dig med den lilla boken gör jag det gärna. Den lilla boktraven ligger bara och tittar sorgset på mig varje dag. Och skulle jag komma till Lübeck och inte föräta mig på marsipan hör jag jättegärna av mig!!!

   Svara
 6. lasse

  Hej kära,

  Hur mår Du?

  Nu har Dina bravader nått ända till Sydafrika, minsann..

  Du är allt bra härlig, Du och oro Dej inte för framtiden…det kommer att hända nya saker…men det fina i kråksången är ju att Du nu har skaffat Dej rutin på det mesta som kan hända , så ”whats the problem”.
  Kommer med stort nöje att följa Dina framtida bravader…Du vet ”ont krut mm”

  Stor förhoppningsvis helande KRAM
  /Lasse.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja kära nån – så långt når min veklagan!! Ja, jag försöker testa det mesta det verkar som om jag kanske inte kan råka ut för många flera överraskningar men tror inte riktigt på det liksom. Javars, är nog en seg gammal kärring. Hoppas du har det skönt i Sydafrika – vi kan idag skryta med solsken hela dagen, vilket är mycket, mycket sällsynt i denna stad som älskar att dölja sig i grå dimma, skitiga gator och hundskit.. Ja, ska bli gladare – lovar.. Ha det bra i solen!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.