vem är jag och impressum?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag kom till Berlin 1967 och har bott i Tyskland på olika ställen sedan dess. Nu har jag kommit tillbaka till Berlin och stortrivs och vill gärna dela med mig intrycken från den här härliga staden. Jag är pensionerad, frilansar fortfarande som domstolsöversättare, njuter av Berlins otroliga utbud, arbetar med i olika intresseorganisationer, bl. a. är jag past president för SWEA Berlin. Jag är mormor till tre ljuvliga ungar, mamma till två ljuvliga döttrar.

 

Välkommen till min blog och lär känna Berlin som staden kan vara för oss lite äldre!

Impressum: Cecilia Stickler Swinemünder Str. 35, 13355 Berlin

Headerbilden är av Sophie Herken – stort tack och kram!!

 

 

 

 

11 reaktion på “vem är jag och impressum?

 1. Margareta Johansson

  Hejsan!
  Roligt med nya bekanta, du är så välkommen till min blogg. Har förstått att det är många som läser min blogg men inte skriver något, det tycker jag är helt okej.
  För mej är bloggen som en dagbok och samtidigt ett sätt att skriva av mej på något som jag upplever.

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Vad kul Maggan! Nu kommer överkursen för mig – hur gör man när man länkar till varandra.. är du paa wordpress? Det är det samma för mig – jag tycker det är jätteroligt att skriva och roligare än i en bok men visst är det kul om man får respons!

   Svara
 2. Gudrun

  Hej. Hittade Din blog genom Margaretas. Jag har läst alla inläggen och verkligen haft en intressant och mysig stund. Ser fram emot nya inlägg.
  Själv bloggar jag sen några år tillbaka. Tycker det är en trevlig och opretentiös pensionärssysselsättning. Välkommen Du också till min blog. Ska länka till din blog också.
  Hälsningar Gudrun/Fibas

  Svara
 3. Hanna Axelsson

  Hej Cecilia!

  Blev sa glad av att läsa nagra av dina texter! Ligger hemma i Prenzelberg och är sjuk, helt plötsigt är man inte ensam i världen längre utan far ta del av nagon annans tankar och funderingar, far inspiration och nya idéer. Och lite bot mot sverigehemlängtan!

  Tack för en mysig blogg!

  Hanna

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Vad gullig du är och jag blir jätteglad för jag är ”nybörjar” på såna här äventyr som en blogg. Önskar dig snar bättring tvärs över Mauerpark för jag bor på andra sidan – i Wedding. Roligt om du fortsätter att läsa och kommentera. Antar att du läste min elaka lilla blogg om tyska män på Berlinbiten? Jag vet, väntar bara på shitstormen som solidariska svenskor – som har män som INTE är såna skriver – för tyska männen förstår ju inte svenska.. Krya på dig!

   Svara
   1. Veronica

    Hahahah…. Jag vill också vara med på den här bloggen, men hittar inte hur jag abonnerar? Från mig kommer ingen shitstorm ang tyska män, är gift här i Bayern , allt är ok ,men du skrev bra, roliga intressanta ord…..man får helt enkelt kämpa här i Tyskland som svenska ……hur kan jag abonnera dig ? Vänliga hälsningar veronica malmros kilger

    Svara
    1. CeciliAdmin

     Vad roligt att du vill läsa mera och när jag har lärt mig hur man abonnerar kan jag tala om det för dig.. suck.. jag vet inte men ”ich arbeite dran” så gå in och kika mellan varven och lycka till att du har det bra i Bayern!!

     Svara
 4. Veroinca Jonsson

  Hej!
  Jag heter Veronica Jonsson och är en bildjournaliststudent som just nu är här i Berlin och gör mitt examensarbete. Projektet går ut på att skildra livet i Berlin nu i kontrast till hur det var när Berlinmuren fanns (här är en lite längre beskrivning: http://bild15.com/veronica-jonsson/). Jag skulle gärna komma i kontakt med personer som kan dela med sig av historier från förr och så. Därför skriver jag till dig, kanske är du intresserad av att berätta och bli fotad? Eller kanske du känner en massa intressanta människor?

  Skulle uppskatta det jättemycket.

  Du kan kontakta mig på min mail vid intresse eller frågor: veronica.jonsson.92@gmail.com

  Svara
 5. Maria

  Hej!

  Nu har jag tagit mig tid (äntligen lite ledighet! wow!!) och läst igenom din blogg ordentligt.
  Gillar den verkligen.
  Har länkat till den på min egen blogg nu så att jag inte skall missa något. 😉
  Syns i August!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Vad roligt Maria och ska också försöka länka till din blogg – är inte precis någon it-expert men ibland funkar det..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.