Valplakateländet

Hela staden är fullbelamrad av valplakat. Stora, megastora bilder av Angela Merkel och Martin Schulze, båda superphotoshoppade och tjusiga. Och vad säger det oss? Bara en bild och namn och partiets namn. Inget annat.. Är de till för någon som inte vet hur Angie och Schulzi ser ut? Få partier har överhuvudtaget en slogan med vad de vill göra för underverk – men underverket måste visa resultat inom 4 år annars skippas det – för viktigast är att bli återvald. Om det blidde något med vad de ville eller inte ville – inte så viktigt. Återval är det som gäller!!

Sen har vi de mindre plakaten på antagligen mindre betydande damer och herrar – också maximalt photoshoppade – som från början hängde högt uppe på lyktstolparna.  Vem går och glor upp på en lyktstolpe? Ju längre tiden går desto mer kanar de ner mot marken – dragningskraften?  och där viker de lätt ihop sig och ser lite lustiga ut. Används gärna av hundar..

Vid min parkeringslyktstolpe för cykeln har jag en från vänsterpartiet, som jag hissar upp för att få parkera, och som sen dunsar ner igen. Jag brukar säga Gomorron till gossen  – vi har blivit kompisar. Men det betyder inget, jag får ända inte rösta här.

När sen allt är över hänger en stor sorglig rest kvar tills tidens tand och regnet löser upp plakaten. Fast plastbanden som de sätts fast med, de överlever nog nästa atomkrig också. En stilla undran – vad kostar egentligen det här vansinnet? Varför inte istället sätta upp plakat med en neutral uppfordran: ”Gå och rösta då – för fan”?

 

2 reaktion på “Valplakateländet

 1. Sophie

  Ja, VEM väljer efter affischer?? Då kanske man inte skulle ta några sådana beslut över huvud taget?
  Här åligger det tack o lov partierna att ta hand om dem efteråt, men det är lång tid som staden ”försvinner” under alla valaffischer. Nej, FY och Usch!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja här måste de också ta hand om eländet efteråt men en del gör det bättre och en del sämre och en del inte alls och då rycker lilla städtanten från Vinetaplatz ut med trädgårdssaxen och bort med eländet..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.