Tyska posten – stick och brinn..

Kära tyska posten – ja, jag vet, det tycks vara ett absolut ”måste” för mången post i Europa – på bilden ser man halva – HALVA – kön och längst, längst fram där i fjärran ser man disken. Kunde inte fotografera från längst bak, för jag var tvungen att ha ett getöga på min plats, och litade inte fullt på att kompisen skulle släppa in mig i kön igen. Detta elände är på Müllerstr. i Wedding. Väntetid? Fråga mig inte, vill bara glömma eländet… Och när jag sen fått blodtrycket på normalnivå, undrar jag – varför i helvete måste det vara så på posten? Och kom inte och tala om för mig, att jag kan ju gå någon annanstans – för jag kan bara gå dit, JUST DIT, om jag var så oförlåtligt dum och inte väntade hemma från klockan 8-18 för att paketkillen kanske skulle komma..

8 reaktion på “Tyska posten – stick och brinn..

 1. Maria

  Noterat att det där med kö-lappar, så att man kan sitta ner och vänta på sin tur inte verkar existera i Tyskland heller. Ännu en sak som gör kön så lååång….

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Oh Maria, det finns inte plats för alla dessa människor att sitta och blir bara så förbannad på systemet. Stänger ner alla postkontor för att de ska tjäna mera pengar och jag sitter och åker buss 30 minuter till den här posten som jag måste till, står där i kö en halv till en timme och sen hem 30 minuter igen. Hela förmiddagen är körd för ett satans paket..

   Svara
 2. Annelie

  Innan jag såg att du skrev att det var på Müllerstrasse du befann dig på hade jag tänkt gissa på Schönhauser Allee – samma elände här!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Skulle så gärna vilja se en av postcheferna stå där och stampa och önska dem välkomna in the real life..

   Svara
 3. Arne Dahlberg

  Har sett kön på posten vid Schönhauser Alle, och varit glad att jag skickar alltid med DHL om möjigt, då kan man få det levererat till dörren hemma, ja ok dyrare men gud så bekvämt.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Kära Arne, den tron på det goda måste jag beröva dig. Har just hämtat ett paket som jag fick efter 3 försök med DPD och det inom Tyskland. Det tog 10 dagar för att ta sig fram.. 3 ggr fick jag cykla dit och gräva i paketen och när du FÅR ett paket är det ju inte möjligt att bestämma hur så är oförsonlig mot alla postliknande företag.. grrr…

   Svara
 4. Margareta Bondegaard

  I Frankrike har de börjat härma Sverige med postfunktioner i matvaruaffärer. En väninna i Sverige säger det fungerar bra.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.