Tänk att det fortfarande funkar… (det där med musik och dans..)

alexanderdoodko

 

Igår var jag på Clärchens Ballhaus och dansade. Tänk vad skönt, att man nu för tiden inte behöver dansa som förr, stå eller sitta och vänta på att en man förbarmar sig, dansa som han vill, tacka efter två danser och vänta på nästa kandidat… Och skulle man inte falla en man i smaken gällde det att se ut som att, nä, jag tycker det är jättekul att stå och hänga här och närå, jag väntar absolut inte på att bli uppbjuden och se så där jätteglad ut. Dödssynd = se övergiven ut. Det har traumatiserat mig, blev aldrig uppbjuden på skoldanserna för redan på den tiden hade jag FEL kläder på mig.. Så tack den yngre generationen, som fixat till det där! Underbart! Iväg med tjejkompisarna (ok kanske tantkompisarna för såna har man också fast man är 71 år) och när sen musiken kommer går det bara inte att sitta. Och av oss som dansar är det säkert 70% kvinns och alla glada, skrattande och lyckliga i musiken. Han som står för musiken vet hur han ska ta oss – vi är många äldre, men inte bara – och när Abba och Pretty Women och hela köret  kommer är det Hela havet stormar…

clärchens

Clärchens Ballhaus är en institution här i Berlin. Det fanns redan på DDR-tiden och huset finns – oh under – kvar och ser ut som om det faller ihop vilken dag som helst. Inredningen är som klippt och skuren ur ett sjabbigt landsortsdiskotek men glädjen, den går inte att ta miste på. Översta chefen i smoking tar emot och sitt jobb totalt på allvar.  Publiken? Allt från småbarn till gamla dansanta par, som är så gamla att  man nästan blir  orolig för att de rasar ihop. Klädsen? Allt från guld och glitter till jeans och shorts.

stretchmobil

Man kan låta sig köras dit på detta sätt – när jag väntade på mina kompisar hann det köra fram 10 strechtlimousiner – en i rosa!! det ni!! – men min lilla cykel är också okey.

Om du är i Berlin – passa på att gå på Clärchens – du kommer inte att ångra det – såtillvida du inte är en riktig tråkmåns..

Clärchens Ballhaus, Augustr. 24, 10117 Berlin, 030-2829295

Bilden på det tjusiga tangoparet är av Alexander Doodko, fotolia

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.