Svart, svartare, svartast…

svart graffitiOk, min gamle svensklärare – oh, vad jag tyckte om honom och skulle vilja sitta och filosofera med honom igen över en öl på Anglais – så hette det på 60-talet! – skulle vända sig i sin grav. Svart är svart och inget annat. Men skit i det – det här huset skrev jag om en annan gång och redan då var jag lite bekyttad för, hur det må vara att leva bakom svarta fönsterrutor. Hualigen!

buelowstr1Nu har man dekorerat om huset – lite juldekoration – där låg jag allt i lä med min dekoration… Ok – det är säkert inte julänglar, men gillar dem och förlåt mig konstnären, om jag ser och tyder det hela så fel. Antar att det ligger tung symbolik bakom det hela, men en gammal pensionär är lite enkelt strukturerad i sina krympande synapser och gillar att se julänglar…

Men fortfarande är jag allt lite orolig för, hur det är där bakom de svarta rutorna. Jag, som svensk, som ljusgalen och ljusfixerad, skulle vissna på stubinen.. Det må vara hur mycket konst som helst, men det skulle bara inte gå..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.