Stressfri jul – äntligen!

hyacint72 år har jag alltid haft stor förväntan inför julen. ”Bullerby”-julen var djupt förankrad i min svenska själ…Till första advent släpades julsakerna upp ur källaren och det pyntades hit och dit. När barnen var mindre och jag hade familj – självklart och roligt. Men nu – som solopensionär? Jisses vad skönt det är att inte måsta! Hallå alla språkpoliser – måsta är säkert inte ok, men skit i det. Nu har jag som allra största julstämnings-utbrott 3 guldstjärnor i fönstret – trillade in på Granit och kunde inte motstå och hem och ta fram guldsprayburken – min bästa kompis för tillfället – och spruta guld (ju äldre hen blir, desto mer guld gillar hen..). Ok, balkongen blev också lite guldig, so what.. Kan gott tänka mig en solojulafton – för att inte tala om nyårsnyafton. Har lärt mig att på  nyårsafton blir man väldigt ensam när alla pussar och kramar sina partner och lovar ett nytt liv (för vilken gång i ordningen?). Svårt att pussa och krama sig själv.  O för att inte tala om att lova sig ett nytt liv.. sånt skiter jag i nu för tiden. E som ja e.. Alltså ser fram emot en månad med julskval på radion – det är okey – men i övrigt, nä va… Kom igen i januari när dagarna blir längre och tulpanerna krispiga. Det är min tid det!

blommorwaldermard

8 reaktion på “Stressfri jul – äntligen!

 1. carl Inge Wadström

  Käraste Cecilia! Jag mår alltid så bra av att läsa vad du skriver. Och så håller jag en mångårig och trevlig kontakt med din syster som brukar berätta hur du har det när hon har hälsat på dig i Berlin. I veckan
  som kommer har hon lovat hjälpa mig med ett par julklappar till yngsta barnbarnet.

  Hörs vi inte innan så ger jag dig en stor kram här med önskan att du skall få EN GOD JUL och därefter
  ett friskt och fint 2107!

  Carl Inge

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack Carl Inge – här säger man att det ringer i öronen när man talar om någon. Det borde ha ringt flera gånger i dina öron under den vecka som Sophie var här! Det var underbart att ha henne här.. Jag önskar dig också allt gott – själv önskar jag mig bara att min skalle ska bli ”normal” igen – allt annat är sekundärt för mig just nu i alla fall. GOD JUL på dig me!!
   Cecilia

   Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ack ja Lena, jag behövde 72 år för att lära mig det..Du är säkert klokare. Önskar dig också en fin jul Lena!

   Svara
 2. Charlotte Olsson Altansunar

  Hej Cecilia,
  Vi känner inte varandra men jag känner igen mig i stressfri-jul-beskrivningen och tycker även väldigt mycket om ditt tidigare inlägg om nostalgi-utställningen, så träffsäker, tack!
  Nu måstas det sättas lite guldkant på tillvaron — fram med sprayburken för min del!
  Önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år (för även om man själv går och hasar i samma spår och inte mycket händer, så kan ju resten få ett bättre år, tänker jag)

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Kära Charlotte, vad roligt det är när man (jag..) hör av vilt främmande personer och som dessutom gillar det jag skriver. Bra Charlotte, fram med sprayburken – det hjälper lite – i alla fall ett tag.. Själv drabbades jag idag av plötsligt påkommande hemlängtan och det säkraste kortet är att ta sig till Ikea och undra, vad gör alla människor där egentligen.. det är ju MITT Ikea.. Önskar dig en bra jul och vi fortsätter båda att hasa vidare.. kram på dig

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.