Sommarfobi?

baaten nyJag borde njuta och skämmas, både ock… Vänligen kryssa för passande alternativ… Har längtat efter sommar och värme – aldrig kändes vintern så oändligt grå, seg och lång som det här året. Men det är kanske så nu när man blitt äldre– de känns längre än förr (fastän tiden bara rasar iväg..). Men nu, nu är det sommar, lindarna berusar mig med sina dofter och ändå känner jag vemod. Nästa vecka är det midsommar och DÅ vänder det! STOPP!! Då blir dagarna kortare igen och jag tycker jag inte har hunnit och inte hinner med sommaren, den rinner ut bland mina fingrar och jag kan inte fånga in den.. Har ingen solig förstutrappa att sitta och njuta morgonkaffet på. Men sommar är för mig inte att trängas med tusentals andra berlinare i ett knökfullt sommarbad, inte att trampa asfalt – hur hip asfalten  än må vara.. Vill ha min förstutrappa, höra vågskvalpet mot klipporna, andas in ko och häst, se svalorna segla i den blå himlen.. Nä – uppryckning nu – det blir inte roligare än man gör sig!

4 reaktion på “Sommarfobi?

 1. Linnea

  Jag känner också att det känns som att sommaren rinner ut mellan mina fingrar. Vet inte vad det beror på, kanske för att det inte är sommarlov på sommaren här i Tyskland eller för att vädret inte är så somrigt? Jag känner mig dock ärligt helt ok med det, vi hade liksom sommar så det räckte och blev över förra året 😉

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja Linnea, men mitt sommarförråd är lite på borttynande och saknar min farstutrapp här Berlin – hur mycket sommar det än är..

   Svara
 2. Sophie Krepp

  Jo visst kan man längta efter detta!! Verkligen, verkligen!
  Och hade jag en farstutrapp med pilande svalor på himlen skulle jag såå gärna delat den med Dig!!
  Kram sophie

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.