Sockerrus?

Har ett kärt minne av gårdagen. Min datormus är mycket sockrig och kladdig. Vi dvs. barnbarnen gjorde pepparkakshus igår och när de hade haft taklagsfest och invigt sina hus – utan att de rasade ihop!! –  med häxa och Hans och Greta – vad gör man då när man är 8-10 år och äntligen har fritt fram på mormors dator? Spelar datorspel och till det används musen och musen är nu k l a d d i g. Men vad gör det?

Inte bara musen är sockrig – jag bor på 55 m2 och har ett litet kök (den lilla, lilla gumman bodde i det lilla, lilla huset, i det lilla, lilla rummet, i det lilla, lilla köket..)  och det ska ju vara mysigt, när de bygger husen, alltså försöker jag täcka över ”Matsalsmöblerna” (ack ja, matsal, once upon a time..) och så satt vi runt mitt lilla Karl-Johans-bord och de byggde och klistrade och klistrade och snöade med sockerklistret och hade det mysigt. Och taken dränktes i silverkulor och socker, marken dränktes i glada små, små sockerpullor och en pulla på huset, en pulla på golvet och en hand pullor i munnen och oh, tjo flöjt, hälften försvann på golvet.  Men vad gör det?

Och hur lyckades jag sen slita dem från datorspelen? Tro´t om du vill – jag försökte visa dem hur man virkar och små svettiga fingrar slet med nål och garn och visade sen stolt upp sina första verk. Tjo flöjt – så gammalmodigt vann (för några ögonblick) mot tv-spelen!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.