Snöundret

Sakta faller snöflingorna i mitt nergångna bostadsområde här i Berlin. De lägger sig vackert över trasig gatubeläggning, över soporna, som någon inte mäktade bära till soprummet och som dumpades nånstans, över hundbajset, som somliga inte orkar böja sig ner och plocka bort. Det blir så vitt och vackert att jag just då gillar mitt bostadsområde.  Storstadsljuden dämpas, känner mig underbart inpackad i en vit dröm.  På tre röda sekunder är de första barnen ute i den cirka 1 cm höga snön. De jublar, skrattar, kastar snöbollar på varandra. Vad underbart, att denna cybergenerations barn fortfarande kan vara barn – trots cyberrymdens makt. Och jag? Jag funderar på att bygga en liten, liten ljusgrotta på min balkong och sen lägga mig ner på golvet så jag kan se den och kan drömma mig bort..

Bild: THesIMPLIFY/fotolia

8 reaktion på “Snöundret

 1. Carl Inge Wadström

  Kära Cecilia!

  Ja det var en hääärlig början på året!!!! Får varmt (eller kanske kallt och snöigt just nu) hoppas att
  du får behålla den fina känslan hela året. Att det ska gå bra för dig. Att Lidl säljer billig men bra mat.
  och fortsätter med sitt fina solskydd Cien faktor 30. Att Holstentor får stå kvar i Lübeck. Att man fortsätter med sina otroligt goda tårtbitar på konditorierna. Att syster Sophie kommer att besöka dig många gånger. Att du har broddar på fötterna så att du inte ramlar och slår huvudet.
  Ja vad sägs? Det var väl en fin och logisk samling önskningar för detta året?

  Kram från ett gråmulet och lagom kallt Sthlm.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Oh Carl Inge – ett år som börjar med så många fina önskningar kan väl bara bli bra! Och nu är det jag som kommer först till Stockholm. Läkarkunskapen har tillåtet mig det och min syster försökte övertala mig till att inte komma än – var orolig att jag inte skulle klara de arktiska temperaturerna – men ack, icke låter jag mig motas av sådana petitesser så vi kanske ses i slutet av februari!

   Svara
 2. Karin R

  Visst är det fint när snön faller mjuk som bomull och täcker allt …
  men aj maste tänka pa att inte köra för fort med bilen med mina sommardäck i byn där jag bor, ingen buss här, alla kör med sina bilar.
  Men det är klart att här i Bretagne kan man räkna snöflingorna som faller under en vinter, det enda man brottas med är frost pa bilrutorna … skulle kalla det lang höst (eller lang var om man är lite mer positiv)
  ett gott nytt ar till alla Er i Tyskland, o Sverige förstas fran Bretagne och
  Karin R
  PS : letar fortfarande med ljus o lykta efter svenskar/skandinaver i Bretagne/Frankrike …

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja och är oändligt tacksam för att jag har en varm lägenhet och det finns så otroligt många hemlösa här i Berlin. Och svenskar i Bretagne? Ja, sen min älskade Bodil Malmsten flyttad tillbaka till Sverige och sen dog vet jag ingen som bor i den vackra delen av Frankrike. Kan fortfarande jubla över de blå och lila hortensierna.. Dig själv allt gott – här är det idag visserligen bara minus 6 grader men en iskall vind som gör att jag tänker till två gånger innan jag ger mig ut..

   Svara
 3. Lena i Wales

  Kan längta efter snö ibland, trots att jag är på helt andra breddgrader.
  Tråkigt med folk som inte kan ta hand om sitt eget avfall, men kul att se barnen leva upp i snön.
  Hoppas du har en fin helg!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Har ni aldrig snö i Wales?? Ni ligger för nära golfströmmen? Tack – en fin förmiddag i svenska kyrkan med förväntansfulla julgransplundringsbarn! Härligt!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.