Småsinta grannar..

 

benpar

Oh, är ordet småsint så gammalt att mitt stavningsprogram protesterar.. oj-oj.. Men grannen är likväl småsint.. suck.. Har redan skrivit om honom en gång och önskat att han må brinna länge i helvetet – ja, jag vet, inte särskilt vackert av mig men jag står upp för det. Känner du till den där grannen, som inte har något annat här i livet att göra än att lägga näsan i och tycka si eller så om allt, och sen springa till bostadsbolaget och skvallra som en liten skolunge.. Fröken, fröken!!!!

Den här typen intar den självutnämnda rollen PORTVAKT. Nä, vi har en portvakt, eller facility manager som det nu gubevars heter. Man jobbar inte längre i receptionen utan front office.. Okey, ska inte vara motvalskärring.. Men den här, han är inkarnationen av en portvakt. Det fattas bara den gråa rocken, som tyska portvakter gillar att ha – signalerar pondus och makt! Aktare noga! Här kommer MAKTEN!! Den här tar på sig HATTEN när han blir officiell – det är hans MAKTHATT.. Från balkongen ser jag ungefär 160 cm med hatt, som stolt spankulerande kontrollerar sitt herravälde.

umdieeckedenkenOh om han bara vore skrattretande skulle jag ta det med en klackspark – men ack, han springer som en oljad blixt till bostadsbolaget och skvallrar om vad den där förskräckliga utländska tanten på fjärde våningen gör eller inte gör. Och då måste jag ju hålla emot.. jobbigt..

Snälla nån, ge honom nåt annat att göra – varför består hela hans livsuppgift i att göra livet pestigt för oss andra? Hur kan man bli sån? Själv har jag inga portvaktsambitioner alls – vad har slagit slint hos mig tro??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.