Skruvlock och korkar..

Ni som känner mig vet, att jag inte – eller bara lite… –  är fishing for compliments, när jag pratar om att bli äldre. Jag tar förfallet rätt så stoiskt tycker jag och eftersom jag inte är ute på ”marknaden” längre, so what med mina rynkor och gäddhänget. Fast okey – i ärlighetens namn,  så där riktigt tjusigt är det ju inte och ser med avund på de så otroligt fräscha persikohyungdomarna och på Jane Fonda (80 år!!!!)  och tänker, men varför i Herre Göta namn uppskattade jag inte det där, när  även jag en gång var rynk- och gäddhängfri? Pah!

Okey, har upptäckt att lock och sånt har blivit väldigt svåra att få upp. Har skaffat mig en sån här ytterst praktisk manick, som  även löser den  mest stenhårda skumpaflaskkorken – inget är så frustrerande, som när man förväntar sig ett gott glas skumpa, att bli sen sittande där på torken… Men har märkt, att duschskummet och deodoranten – båda i skumspray, hoppas inte ozonlagerförstörande..förlåt.. – också har blivit oövervinnerliga och har inte kraft att trycka ner knappen med en hand så där, utan måste lägga ifrån mig allt och ta till båda händerna. Oj, oj, oj… När jag är ute på stan och köper en liten behändig vattenflaska och inte har min undermanick med mig, vänder jag mig av erfarenhet genast till den unge mannen/kvinnan, som sålt den, och säga ”Lilla vän, skulle du kunna…” och ler så där riktigt tanthult och får flaskan öppnad (och kanske en liten vänlig klapp på tantkinden)..

4 reaktion på “Skruvlock och korkar..

 1. Arne Dahlberg

  Även jag som man kan få problem med vissa skruvkorkar, men då har mitt verktyg hemma, en polygrip…..
  vissa kallar det rörtång. Men den fungerar bara hemma.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tröstar mig – stora starka karln och nä, med en rörtång kan man inte vara ute och vandra..

   Svara
 2. Margareta Bondegaard

  Som nygifta (länge, länge sedan) köpte min man och jag en blå sax, som heter FRIODUR ’made in Germany’. Det är inte mycket färg kvar på den, men den har hela livet följt oss och är helt makalös till att få upp burk- och skruvlock.
  Tyvärr klarar den varken skumpa- eller vinproppar.. De sistnämnda är mitt problem. Antingen är de för hårda (syntetiska) eller också smular de sönder (kork) och faller ner i flaskan. Då är det silen man måste ha till hands.
  Detta är en rapport från Frankrike, som visar att du inte är den enda som har problem. Skål !

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja kära goa vän, inte låter vi en eländig kork hindra oss från en god droppe. Vi kanske får göra som militären förr, fram med sabeln och swosh hugger vi av flaskhalsen..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.