Så varm känns empati..

Är med i en internationell kvinnoförening här i Berlin. Är inte så där jätte ofta med när man träffas en gång i månaden och lyssnar på föredrag, minglar runt lite och är med på fantastiska utflykter. Känner mig lite främmande där – damerna – ja verkligen damerna – är så bildade, så upper-class, lever så helt annorlunda än lilla jag i mitt asociala Wedding – som de nästan inte ens vet var det ligger och dit de säkert inte skulle våga åka– och där de säkert aldrig varit. Men okey, igår gick jag till träffen igen och blev berörd av den värme och empati, som slog emot mig och omfamnade mig när jag kom dit. Alla damerna kom fram och försäkrade mig,  hur lyckliga de var över att jag överlevt hjärtstoppet och önskade mig allt gott. Lilla jag! Jag, som känner mig som en främmande fågel i gruppen – jag ÄR lite udda där faktiskt – de hade alla noterat vad som hänt och var djupt chockade.

När jag sen tog tunnelbana 9 hem till mitt Wedding –med en underbar blombukett – var jag rörd, berörd och lycklig. Tänk att de överhuvudtaget lagt märke till lilla mig och att de varit bekymrade. Tänk va.. Oh vad skönt empati känns.. Och tack alla ni andra underbara och kära – jag bär er alla i mitt lite ramponerade hjärta..

Bild: Ballon Robert Kneschke Fotolia

4 reaktion på “Så varm känns empati..

  1. Margareta Bondegaard

    Tycker mycket om Marie de Hennezels boktitel: Hjärtats värme förhindrar våra kroppar i att rosta (La chaleur du cœur empêche nos corps de rouiller). Kram på dig !

    Svara
  2. Marina

    Hej! Tyskar kan verkligen överraska med sin empati, eftersom den inte alltid visar sig lika tydligt. Alltså svenskar är ju inte direkt lätta att ha att göra med heller.. Reaktioner och förväntingar är ibland svåra att förutsäga tycker jag. Vad fint att de mötte dig med sådan värme, härligt att läsa. Jag funderar mycket på hur jag ska ”lära mig tyskarna”, det tar mer tid än jag trodde innan jag flyttade ner.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.