Proudly presenting – jag vetenskapare!

Hä? Va ere nu då? Nu har lilla jag gått och blitt vetenskapare – de ni! Ibland läser jag artiklar om, att långa forskningsår har gett sensationella resultat och man kommit fram til,l att t.ex. färgblinda har svårt att se färger, att högerhänta inte kan skriva så bra med vänster hand och liknande. Ok – man gör också en massa viktiga undersökningar, vet jag väl, har själv varit gift med två professorer  – först den ene och sen den andre – men när jag läser sånt, tänker jag ”Stööön, det vet väl vilken barnunge som helst..” och ändå flyter massa (EU-)pengar i forskningen och har man sen tur som en bofink, vinkar nobelpriset och man kan få skaka hand med kungen.

matthiasenerBild matthiasener/fotolia

Proudly presenting mina vetenskapsrön: Släpade mig till McFit i morse. Ja, jag MÅSTE gå två gånger i veckan för att inte duka under av dåligt samvete (och dessutom betalar jag ju för det..). Dessutom ser jag det hotande kroppsliga förfallet och det måste motas i grinden.. Lust? Nä, inte ett skit.. Lade upp Brandenburgs konserterna av Bach i min lilla forntida musiklåda. Segt, segare, segast… Tänkte allvarligt på att skippa det hela. Ute sol och vaffö gör jag detta?? Men nej, Cecilia ger inte upp. Letade fram Bonny Tyler – 80-talets motsvarighet till Rod Stewart för honom känner ni väl till i alla fall –  och med hennes Headach och total Eclipse of my heart, se där, jag vevade på  värre, vikterna blev lätta som en plätt och tiden gick och jag kunde sen med gott samvete vända hemåt och glädja mig åt att jag inte behöver gå igen förrän på fredag.

Och va ere med de här då? Jo, jag har gjort den sensationella undersökningen ”Effektiviteten av klassisk musik mot popmusik på gym” baserad på experiment (finns säkert något tjusigt ord för det..) och bevisat att Bach inte är optimalt på ett gym – så nu inväntar jag post från Nobelkommittén..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.