PIN-elände

Jag är så dum så att jag har mina konton på en bank, som är (erkänt) töntig och oflexibel till max här i Tyskland men ids inte ändra allt, så jag får väl skylla mig själv. Gjorde två överföringar till Sverige, men de ligger bara där och latar sig på nätet och pengarna har inte kommit iväg ännu och Kronofogden ligger i startgroparna. Icke förstå – alltså ringer jag – FÖRSÖKER JAG RINGA – dit… På det numret, som jag har som ”affärskund” – japp, lilla jag affärskund! –  finns det fyra alternativ, men det verkar inte finnas någon levande person bakom något av de där numren. Alltså försöker jag med alternativet ”Spärra kort” för tänker, att där borde väl någon vara hemma och se där – tur som en bofink en dam med en dialekt – som klart inte har vunnit och klart aldrig kommer att vinna någon skönhetstävling – förklarar att hon bara kan prata med mig om jag har min tele pin. Herre min Skapare, tele pin, vad är det av alla satans pin, som hen har och framför allt VAR är den?? Försöker lirka för det är ju en allmän fråga och hon behöver inte gå in på mitt konto. Men det blir kalla handen och NJET! Jag rekommenderas gå in på en filial – hjälp, de som står där bakom disken säljer ditten och datten men inte mycket mera, och i den där glasburen, som hör till bankavdelningen, sitter alltid en uttråkad medarbetare och pillar på sin  telefon och för att få antichambrera där, måste man ha en tidsbokning och för att få  den, får jag väl spela ryska roulett på de där eländiga numren – se början – igen. Dessutom kräver de  i detta landet säkert bevis på vem jag är sen fem generationer tillbaka, bevis på mitt medborgarskap och mitt ädla demokratiska sinne. Ger upp och försöker ringa i ett annat ärende, ett annat nummer. På grund av alla telefonkunder: ”Var vänlig och ring senare!!”. Vill helst vråla FAAAAAN..

PS1. Är det möjligt att jag borde öva mig i tålamod??

PS 2. Var nere på filialen och en mycket barsk äldre dam – hur länge arbetar man egentligen?? – hjälpte mig på typiskt berlinbarskt sätt till rätta så det blir väl att krypa till Canossa..

Illustration: Sophie Herken

2 reaktion på “PIN-elände

 1. Margareta Bondegaard

  Oh la la ! jag kan berätta en massa om mitt problem att få fatt på mina pengar på mitt svenska konto när jag är i Sverige. Allt blir mer och mer komplicerat. Undrar om du har några erfarenheter om det nya ’inga kontanter’ i Sverige. Det talar de mycket om i Frankrike för tillfället .

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja jag blir riktigt bakåtvalsig kärring när jag i Stockholm strandar med mina pengar.. Och här gnäller jag över alla småmynt som gör livet till ett litet helvete för fumliga pangishänder.. På ett ställe behövde man kreditkort – med PIN!!!! – för att gå på toaletten!!! Herre min Skapare, innan jag plockat fram den har jag kissat på mig flera gånger om..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.