På kurs..

Oh, jag har varit på kurs – anmälde mig (jag datoridioten.. ) med dödsförakt till en kurs i WordPress – fastän jag är så gammal att det är skottpengar på mig. En underbar försommarhelg, lördag och söndag, satt jag med fem andra datortillvända unga människor och försökte följa med vad vår militäriske lärare gav till sitt bästa.

liefeblitetb

Tänk, det finns folk som undervisar, som tydligen har gjort en stor, stor omväg runt den där futtiga utbildningstimmen i pedagogik. Till dem hörde vår militär. Han utelämnade inte något åt ödet, vi programmerad så det skvätte om oss och när han där framme var färdig på sin dator, satt vi där med öppna munnar och stirrade på duken försökte vi göra likadant. Det är ju så att hjärnimpulserna behöver några bråkdelar av sekunder för att kika på duken, få fart på fingrarna och hjärnkontoret och härma vad den där militären trollat fram. Och tjo hej, inga ledsamheter här inte, militären var genast inne på nästa moment så vi hafsade, slafsade, suckade och pustade så gott vi kunde.

Och tänk, även de unga människobarnen – okey, så där riktigt unga var det ju inte, man måste betrakta relationerna.. – suckade och stönade och vad var summan av kardemumman? Hela denna underbara försommarhelg var bortkastad, plus pengarna som kursen kostade. Och som tröst fick vi med oss på hemvägen, att ”blogga, ja det var ju totalt omodernt och iiiiiingen människa gjorde det och han kunde inte heller något om det”. Nä så kan det gå när haspen är på och en administrator släpps loss på folk som ”bara” vill bli lite, lite bättre på att använda sin WordPress..

sophiesnallelitenb

6 reaktion på “På kurs..

 1. Sophie

  Syster Yster..hur är uttrycket..det är inte målet utan färden som är resan värd..Beundransvärt att ge sig på en kurs som denna!
  Hälsning från Kungsholmen en tisdagsmorgon!
  Från mig o Millifanten Jansson. :))

  Svara
 2. Pensionär de luxe

  Hej
  Nu finns Din blog på min länklista. Tänkte skriva några rader om den på måndag för att ge uppmärksamhet till den. Roligt att Du vill lägga in min blog hos Dig.
  Hälsningar, Gudrun

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Kul – ska försöka pilla in dig paa min blogg – ger inte upp med hela datorski…en – det ska gaa!!!!

   Svara
 3. Lasse

  Hej kära,

  Hur är livet?

  Följer med glädje och förtvivlan Din blogg….

  Fortsatt imponerad av Din verbala formulerings/verklighetsbeskrivande konst….känns bra .

  Visserligen kittlar det lite då och då i TPWTDNWTH, men ..tand för tunga ,som det heter,

  Dock är det så att jag för tillfället har en tandlucka …och kan ju bara inte hålla mej ifrån en liten kommentar vad gäller Ditt svar till Din ystra syster vad gäller det här inlägget .

  Du beskriver att Du går på målet och struntar i vägen…BRA !

  Oj, oj säger jag bara…vem är det i teamet som verkar vara helt trollbunden av vägen ?

  Förvisso , vet jag att Du som alla andra väl känner till målet , men fan, (för att använda ett helt nytt språkbruk på den här bloggen) så mycket väg eller snarare omväg Du ödslar, då Du ändå vet hur det kommer att sluta .
  Teamet väntar på Dej…Du vet det..och Du är välkommen
  Kram

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Men ack, vill inte driva en person med tandlucka till förtvivlan och bra insikt det där med tand för tunga.. Som du vet, har jag mycket svårt för män som är Besserwisser och Klugscheisser.. och språkbruket är förvisso ej nytt – försöker bara behärska mig lite. Och ändå – måste göra teamet besviket, dvs. tycker att teamet är mycket bra som det är. Se du istället till att delen i ditt team har det bra! För att använda det ”nya” språkbruket – fan tar bofiken annars..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.