Ödmjukhet..

För er i Sverige är de här bilderna inget särskilt. Hjärtstartarna hänger nästan överallt. Och de får tydligen hänga där, inte stjälas för att säljas på Blocket, inte förstöras ”just for fun”. Efter att ha varit död och räddats av en sådan apparat – som fått hänga där och inte förstöras –  och av fantastiska människor, går jag förbi dem med andakt och djup, djup tacksamhet. Tanken på hur nära min hjärna var att slås ut efter det att hjärtat bestämt sig för att ge upp och att man efter 12 minuter lyckades få mitt gamla hjärta att bestämma sig för att slå lite till igen – den berör mig verkligen och gör mig ödmjuk för att jag fick fortsätta att leva.

Här i Tyskland kan ni leta länge efter en sådan apparat – här hade mitt liv verkligen varit slut..

 

6 reaktion på “Ödmjukhet..

 1. Sophie krepp

  Ja, det är verkligen en bra, billig och lättförståerlig livräddning! Och den måste ju vara lättåtkomlig när det är tiden det hänger på!
  Det kan vara klokt att se sig om..så man vet var i ens omgivning den finns. För om det väl gälller blir man paralyserad och snurrig!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja billig är den inte här, vi tänkte skaffa en till kyrkan men jag tror att det stöp på kostnaderna och klokt att se sig om? Här kan jag se mig om så mycket jag vill – ingen hjärtstartare så långt ögat når…

   Svara
   1. Sophie krepp

    Nej, billig är den i sig inte här heller, men i långa loppet blir det väl billigt? När man betänker att man kan rädda liv?
    Det finns mindre varianter också..

    Svara
 2. Christina Bonnarp

  Vilken tur att du klarade dig? Hur mår du nu? Blir det någon mer tur till Stockholm? Det skulle vara så roligt att få träffa dig igen! Kram

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack Christina – luften har gått ur mig lite men försöker ”still going strong”.. jag är uppe i april och hör gärna av mig. Har du varit på någon mera kurs??

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.