När livet ändrade kurs..

Jag är mamma till två underbara kvinnor. Okey, de är inga barn längre, mellan 45-50 men i mina ögon och i mitt hjärta mina barn. Barn som under de senaste åren har räddat livet på mig två gånger redan bara genom att vara på plats på intensiven och ställa frågor och kräva. Annars kan man lätt bli borttappad här – inte av elakhet eller okunskap – stressen är omänsklig och enorm.

När jag hämtades tillbaka till real life på intensiven efter oändligt långa och traumatiska dagar nu i höstas och blivit befriad från alla slangar och inte längre var fixerad vid händerna – det vill jag ALDRIG MERA VARA MED OM – , som satte stopp för mina försök att slita ut alla slangar ur min hals, skulle jag – oh lycka – få äta lite kräm av något slag! Ett himmelrike tronar upp sig.. När krämen kommer märker jag att jag inte orkar hålla den lilla skeden, för att inte tala om koppen, att händerna skakar så att det skulle blivit sjöslag i sängen och då tar ena dottern över: Hon matar mig, sked för sked, lugnt och stilla och där ligger jag, mamman som ska vara den starka, som skyddar och tar hand om barnen, och blir matad som ett litet barn. Med varje sked kommer en lugnande ”Allt blir bra mamma, allt blir bra”. Det känns oerhört skönt men det är ju jag som ska vara stark och mamma och ta hand om dem och jag är helt på det klara med att mina döttrar har kommit oändligt mycket längre i karriärlivet än jag ens kunnat drömma om, men ändå…! Varför blev det så här? Varför är det jag som behöver hjälp – jag som ville vara den starka…

2 reaktion på “När livet ändrade kurs..

 1. Carl Inge Wadström

  Jag får besked underhand av syster Sophie och är så glad att du ser ut att bli bättre o bättre.

  Så ha en fin Valentine och fortsätt med tillfrisknandet!

  Kram

  Carl Inge

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack Carl Inge och dig också allt gott, jag hör att du inte heller alltid har det så där lätt..
   kram Cecilia

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.