Mitt främmande jag

Jag beslutar mig för att IDAG är DAGEN när jag börja cykla lite igen. 3-månaders-förbudet är över och på väg ner till min kära gamla cykel – har varje morgon från fönstret kollat att den finns kvar, att ingen har bestämt sig för att (återigen)  ta med sadeln eller annat– kommer tanken ”Cykeln har ett lås (logiskt – annars skulle den vara borta för länge sen). Alltså måste jag låsa upp det. Hur funkar det? Vad är det för nyckel till det?”  Hittar efter ett tag en liten nyckel, som inte passar någonstans,  på nyckelknippan, och låser upp. För mig en helt främmande tanke: Jag vet inte hur jag låser upp cykeln! En mycket obehaglig känsla av att något hänt i mitt huvud och att det tydligen inte längre helt och hållet är mitt. Någon har tagit bort något där inne i huvudet. Snälla, ge mig det tillbaka!! Allt!!

4 reaktion på “Mitt främmande jag

 1. Arne Dahlberg

  Du hade tur som hittade din cykel, min var borta. har stått i källaren sedan i höstas. Tänkte ta fram i helgen, endast framhjulet var kvar men utan däck. Nu blir det att jaga en bättre begagnad Men det är fel tid att köpa nu, det är många som söker nu inför sommaren

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Oh vilket elände! Har från mitt fönster kastat det onda ögat på alla som verkat det miiiinsta intresserade av min cykel.. tycks ha hjälpt..

   Svara
 2. Karin RM Hedman

  Käraste Cecilia – förstår mkt väl hur du känner det men hoppas att du inte fastnar där utan ser och inser att efter 11 min så kunde SÅ MKT mer ha gått förlorat så var istället glad för allt som faktiskt fortfarande finns därinne och som gjort att du faktiskt inte blev ngn som blev hänvisad till hjälp utifrån – med allt. Du är HELT OK och allt det du är kan jag bara drömma om att vara när jag blir 74. Stor å varm kram!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack rara du – ja, jag försöker bli den jag var en gång och har nu börjat på gymmet – visserligen med flugvikt men som man säger ”Nicht der Sieg, sondern die Teilnahme ist wichtig”. Kram på dig min vän!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.