Min granne

Att jag har olika grannar har jag redan skrivit om – har berättat om min gräsliga skvallerbyttagranne, som är så gräslig att man inte ens skulle skriva om honom, men idag berättar jag om en annan, en gammal, sjuk man. Han hänger alltid en liten påse med jul- och påskgodis på mitt dörrhandtag.

Igår träffades vi i porten – han oroligt ”Hur är det med dig? Din cykel var borta hela natten!”. Jag parkerar alltid min cykel vid en lykta utanför porten (cykeltjuvar – big brother is watching you!). Han hade tittat och tittat och varit orolig. Och jag? Jag fick sent på natten bilskjuts hem av en kär väninna och lät min gamla rostiga cykel övernatta vid tunnelbanestationen. Det känns skönt att någon bryr sig så jag kanske inte behöver ligga och bli till en mumie i min lägenhet en dag. Jag blev så rörd att jag smekte han gamla skäggiga kind och sa ”Tack min vän”.

8 reaktion på “Min granne

 1. Carl Inge Wadström

  Käraste Cecilia!

  Ditt senaste så positiva besked om din vänliga granne gör att
  man ser att det också finns saker atyt glädjas åt i denna ibland
  så trump(na) värld. Även kommer vi i Stockholm idag att glädjas
  åt sol och 5 grader.

  Önskar dig en riktigt trevlig helg och att du får till baka din cykel.

  Carl Inge

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja gomorron, som vi säger på tyska ”Der frühe Vogel fängt den Wurm” så är du också uppe redan. Ja, det är inte bara elände här nehej! Och vi kan tyvärr inte glädjas åt sol längre för nu blir det en veckas regn.. man ska ju inte få hybris här i livet.. Min cykel är nu parkerad där den alltid är parkerad så min granne kan pusta ut..

   Svara
 2. Maria

  Det finns poänger med både den sociala kontrollen OCH omtanken om sina medmänniskor! Jag hade önskat lite mer social kontroll i Sverige, det hade varit välgörande.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja det är skönt och även om Berlinarna är tuffa på gränsen till otrevliga ibland så när det kniper har de ett hjärta av guld. Jag vet, jag brukar gå och trilla ibland och blir väldigt ompysslad av helt okända människor som bryr sig. Vi här är nog inte så rädda för att bry oss om främmande människor, som man kanske är i Sverige

   Svara
   1. Maria

    Jo, den där otrevlige Berlinaren har jag råkat ut för. Vi har skaffat en Zweitwohnung i Friedenau. När vi flyttade in slogs jag av det stora antalet Besserwissers som påpekade att där kan du inte parkera, så kan du inte göra osv.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.