Min granne..

Stum av förundran går jag varje dag förbi en grannes dörr. Sägas bör att denna granne hela sitt liv säkert drömt om en karriär som polis/portvakt/gnällgubbe och gör livet surt för oss här i huset.  Det är en man i tidig pensionsålder, har alltid sin ”makthatt” som jag kallar den på sig. Med den signalerar han att han har MAKT och minst polis/portvaktstatus här i Tyskland. Tyska portvakter – såtillvida sådana fortfarande finnes – nu kallas de visst facility manager och har säkert ingen sån på sig – har/hade alltid ”makthatten” på sig. Dessutom är han lite kort i rocken och hatten fixar säkert 10 cm till. Denne självutnämnde fängelse-/ordningsvakt har nu pyntat sin lägenhetsdörr och mitt bland dessa smakförirrade monster – som egentligen ser förvånansvärt vänliga ut för att bo hos honom– läser man ”Vad tittar du på!” läs: ”Va fan glor du på va!!”. Jag måste fortfarande glo varje gång jag går förbi och vet inte om jag ska fnissa hysteriskt eller gråta..

2 reaktion på “Min granne..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.