Må du steka länge där nere i helvetet!!

skyltdocka1Ja, ja, jag önskar min granne detta. I morse gjorde jag min vanliga lilla ”soprunda” och området runt huset såg relativt okey ut. Och vad ser jag, medan jag pysslar i en annan hörna har en granne lyckats placera två smällfeta, tunna och genomskinliga plastsäckar med köksavfall, lutade mot en buske, men mitt på platsen! Helvetes…

Det är ju inte så att vi inte har sopstationer och soptunnor. Ja, jag vet, jag bor i Wedding – ett av Berlins värre bostadsområden, men även vi har soptunnor, you cant belive it.. – fast ibland undrar jag det när jag ser all skiten på gatorna.. Jag tror jag vet var den grannen bor– i hans/hennes/hens hus måste man vandra säkert 10 steg extra till sopstationen. Det är ju verkligen en oerhörd och omänsklig strapats – ja, med den sopmängden.. – och det orkar hen kanske inte. Alltså ställer hen säckarna helt enkelt på gatan. Var fan tror hen vi är, va??!!

Mina fördomar är på larm – ok, en stackars människa som inte vet hur man gör i det här landet, fattig och främmande.. Men ack – i säckarna är bara rester och förpackningar av verkligen dyra ekologiska förpackningar, inget Lidl här inte, och högst uppe i ena säcken festprissens långa kvitto från kvällen innan från en känd  restaurang i Prenzlauer Berg, där de ”fina” bor (kan ju ställa dit dina satans sopsäckar, va!!) på EUR 151.-! Pah! 151! Som vi säger på tyska – för det måste en gammal tant sticka länge.. Ungefär SEK 1700.- och för Berlinförhållanden mycket – om det inte var hundra pers som åt, men det var det inte..

Jag svär eder och förbannelser och önskar hen länge, länge bra värme där nere och tar bort sopsäckarna och blir bönhörd när jag ber att säckarna inte ska spricka när jag lyfter upp dem till containern.. Tanken OM… oh-oh…

skyldocka2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.