Lyckan kommer, lyckan går..

Hej min solkompis – du och jag som brukade kliva upp tillsammans, nu gömmer du dig bakom hörnet men tro inte att jag ligger längre och drar mig för det.. Nu glöder du rött runt knuten istället och träden ute på min gård har plötsligt tappat sina gula och röda löv och stammarna ser lite nakna och vilsna ut… Det ser ut som om de fryser. lilleprinsenliggerb

Okey, då startar vi in i en ny jämmerdalssäsong – elände, mörkt, kallt och fanans moster.. Nä faktiskt inte – det kanske inte är mycket jag lärt mig i livet, men det har jag i alla fall lärt mig: att älska varje dag och det gör jag – det finns sällan mörka dagar i mitt liv. Hör både till höger och vänster av kära att de faller i djupa hål vissa tider och tackar min Skapare för att han – hitintills – förskonat mig från det. Har väl andra ryggsäckar att bära.. Tvärtom – när jag vaknar på morgonen kan jag inte ligga kvar och dra mig utan vill upp, upp och starta dagen och sitter kl. 5 med mitt kaffe och njuter och tänker – oh, underbart, ännu en dag till.. Och oh så skönt att inte behöva ta hänsyn till om någon annan kräver sängnärvaro utan kan hänsynslöst (okey skonar grannarna och dammsuger kanske inte då..) rivstarta kl. 5. liefeblitetb

Vet, det kommer regndagar och mörker och då myser jag in mig i min lilla lägenhet och mina lådor och skåp är aldrig så ordentliga som under den tiden. Mina klädtravar skulle försätta en militär i ett lyckorus och alla papper är perfekt sorterade. Även det kallas lycka – jag vet, ni yngre, ni tror säkert inte jag är klok, men just wait and see!! Lyckan kommer, lyckan går och vad lär man sig i livet? Lyckan förändras..

6 reaktion på “Lyckan kommer, lyckan går..

 1. Sophie

  Så glad jag blir av Dina rader! O vad jag känner igen mig!
  O kom snart tillbaka,för mina tröjtravar är inte som Du gjorde dem :))

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Gillar dig mera än dina tröjtravar och har fått flera flotta erbjudande att röja – tycks vara ett behov och jag får väl gälla som lite nojig – but so what, det bjussar jag på!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.