Livsfarligt i Berlin igen..

Här i Berlin är det livsfarligt att gå  – av två anledningar: Dels är det som skulle kunna kallas „gatubeläggning“ inte det man skulle kunna tänka sig och som namnet får en att tro, och dels har vi en gatubelysning, som klart inte gläder skumögda pangisar. Men idag inte lykt-gnäll utan gatubeläggningsgnissel. Här ett litet sortiment:

Det är livsfarligt att gå på trottoarer i Berlin. (Ibland går jag hellre – med fara för liv och allt jag har kärt på körbanan) Min bloggkompis Hemma i Berlin (https://www.hemmaiberlin.com/) har också skrivit om det, och hon är ung och rask, så det kan inte bara bero på åldern min. Plattorna kikar upp som de vill, de fattas, de är trasiga, de vinglar hit och dit, mellanrummen kan vara så stora att man klämmer in foten. Det gäller att ha full fokus på var jag sätter mina ordentliga och foträta 41,5-halvor. Och ack, ändå faller jag ibland som en trött och torr gammal fura, när jag för en sekund lämnat fullkollen på marken.

 

Var i forna Östtyskland på utflykt. Och det är ta mig fan inte första gången, som jag skulle vilja lägga mig ner på trottoarerna over there  och gråta av avundsjuka och smeka de vackra stenarna. Dels är de rena rama konstverken, dels ligger plattorna där de ska, kant i kant som små soldater. Se bilden nedan! En dröm att gå över dessa. Man kan till och med lämna fullkollen på marken och beundra de restaurerade husen.

Nu vet jag, jag ska inte vara avundsjuk, men skulle vi i gamla Väst snart också inte kunna få lite av den där solidaritetsskatten, som bara skulle pågå i några år tills vi har ”gröna landskap i öst” O-Ton H. Kohl.  Det har ju nu gått bara 28 år, man ska inte förhasta sig,men nu  vill jag ta mig fan också ha såna trottoarer!!

6 reaktion på “Livsfarligt i Berlin igen..

 1. Arne Dahlberg

  Jag har turen att bo i Pankow, där ligger trottoaren ganska plant och trots att gatubelysningen döljs av träden utmed gatan så ser jag aldrig att folk snubblar. Kan även bero på att många här har bott här i många år och lärt sig var dom ska sätta fötterna.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Kära Arne du har tur som en bofink att du bor i Pankow, här i gamla Väst-Berlins Wedding ser läget annorlunda ut och okey, det är inte något ”mass-snubblande” men jag har legat där på marken flera gånger och även sett andra olycksdrabbade..

   Svara
  2. Arne Dahlberg

   Då jag bor på 4:e våningen kan jag se hur många som inte snubblar och det är dom flesta. pår sen kväll är det någon som ramlar ikull, men det är mer beroende på hur många öl dom druckit under kvällen……

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.