Lite skryt om vårt fantastiska tyska sjukvårdssystem

kzenon sjukhus

Jag har en matstrupe som inte funkar som den ska – ok, vi är inte riktigt kompisar längre – och igår slarvade jag med tuggandet. En pensionär har mycket att stå i och har inte tid med såna världsligheter som att tugga och så gick det som det gick. Stor, äcklig, stenhård morotsbit bestämde sig för att stanna i strupen. Där hjälpte det inte att dricka litervis med vatten – den satt där den satt – så det var taxi till sjukan. I taxin ringde min underbara dotter och frågade vart vi skulle gå och när jag kom till akuten stod de beredda och visste, att där kommer den där tanten med moroten. Snabbt på med alla saker som man ska ha och sen upp till gastroskopin.drubignallarsjukaliten

En underbar överläkare kommer sprintande – det var alltså matstrupen inte luftstrupen så egentligen var det inte såå bråttom (fast det var satans obehagligt att ha en morot i matstrupen..) – och ber om ursäkt (!!) för att jag fick vänta i 30 minuter (de ni i Sverige!! sorry..) sen var den eländiga morotsbiten snabbt nerskjuten i magen – dit den hör och en lycklig svensk pensionär tog sin säng och stod upp och lovade att tugga och idissla som en gammal ko hädanefter. Och åkte hem och kände enorm tacksamhet för att dessa människor på sjukhuset som springer som skållade råttor ända orkar vara så empatiska. –Tack!!

Bilder: Kzenon och drubig-photo båda fotolia

4 reaktion på “Lite skryt om vårt fantastiska tyska sjukvårdssystem

 1. Camilla

  Jag är svensk och bor också i Berlin, Mitte. Mina dagar spenderas som ’hausfrau’ och ibland blir det tråkigt, men din blogg lyser upp och gör mig glad! Tack!

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Oh vad det värmer!! Och om du har tråkigt och längtar ”svenskt” titta på SWEA Berlins hemsida! Du är välkommen där!

   Svara
 2. Gunilla lager-Ebkes

  Jisses Cecilia, vad du råkar ut för! Nu morot i halsen, annars snubbel-snubbel över dina fötter! Men jag är jätteglad att du alltid klarar dig! Toi-too-toi !

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.