Lite Berlin-gnäll..

gröngubbe

 

I går var jag inne i en affär och var djupt försjunken i att leta rätt storlek. Stod där ett bra tag och letade och bredvid mig stod hela tiden en expedit och sorterade plagg. Vi stod där tillsammans så att säga. Helt i tankar vänder jag mig till henne efter ett tag (hon kunde ju ha frågat om hon kunde hjälpa mig, men det är överkurs..) och frågar ”Oh, säg, finns den här kanske i den eller den storleken?”. Tystnad – BLICKEN riktas mot mig och så kommer det som mullrande åska genom affären ”SCHÖÖÖÖÖÖN GUTEN TAG ERSTMALS” (FÖRST OCH FRÄMST GOD DAG!!) sen i normal styrka att den inte finns. Pah! Jag intar då genast ställning eller vad det heter vid militären och gör honnör och det blir man inte poppis av..

rödgubbe

Men det är så otroligt, i varje – okey, nästan varje – jag gillar generaliseringar -, Berlinare finns en liten moralpolis och besserwisser. Jag skulle aldrig, säger aldrig, ta mig ton och försöka uppfostra en annan person så där, hur oartig den än var – och jag tycker inte jag var särskilt oartig. Men okey, det är Berlinarna – och visst älskar jag dem annars, men en sån dag skulle jag kunna smocka till hela hopen moralpoliser och besserwisser.

 

2 reaktion på “Lite Berlin-gnäll..

 1. Louise

  Haha det här är så sjukt! Har bott i Berlin några månader nu och blir lätt chockad ibland över hur servicepersonal är jämfört med i Sverige. Har jag en bra dag kan jag ta det men om jag har en dålig dag och är lite sådär låg och lättkränkt kan det vara jobbigt.. Jag blir numer helt glad i hjärtat när folk är snälla och hjälpsamma, tycker t.ex att apotek har väldigt trevlig personal av någon anledning.

  Gillar din blogg jättemycket för övrigt, hittade hit från Berlinbiten! 🙂

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Ja Louise, välkommen i klubben!! Du har rätt – ibland tar man det med en klackspark och ibland vill man helst klippa till folk… roligt att du gillar min blogg!!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.