Läkarsamarbete – vad är det??

Har ju, som ni vet, en massa strul med hjärtat, som ju faktiskt haft sådana effekter att jag damp i backen och var död, alltså för mig inga petitesser. Okey, nu springer jag inte omkring med en skylt som säger ”Varning! Har ditten och datten”..

Fick min tredje blåskatarr efter julen (ja, ja, räkna på du, det är bara ca. 30 dagar och tre blåsisar.. stön..) och nu fick jag ett nytt antibiotikum, efter det att man kikat vad det är för elakingar, som strular i mig. Det är fredag och nästa vecka har vi skollov i Berlin – alltså på fredag eftermiddag sitter alla läkare i medelåldern på motorvägen på väg till skidsemestern. Läser den kilometerlånga lappen om död och elände, som ligger i paketet och SE DÄR!  Om man har ditten och datten så är det FARLIGT, FARLIGT, FARLIGT.. Försöker ringa praktiken, telefonsvarare ”Vänligen hör av er om en vecka igen” (en vecka!! Där hinner jag dö flera gånger till dess..).

I alla reklamsnuttar säger man här ”Fråga din läkare eller apotekare” Alltså ringer jag till apoteket och ”Oh nej, inte kan de svara på så svåra frågor”.. undrar vad fan de gör under sina studier egentligen.. Bara rulla piller och kladda ihop salvor? Alltså sitter jag här med min ihärdiga blåskatarr och ett paket piller och tänker ”vad gör hen nu då?”. Och  har hen tur som en bofink, så har dottern en kompis, som är kardiolog och som måste jobba på sjukhuset medan alla åker skidor och han hemsöks på fredagkvällen och får svaret att ”ok, försök, du har ju en ICD (det är en i mig inbyggd defibrillator) som sparkar igång dig om du tuppar av och gå på måndag och låt någon (ja vem då?? Alla är ju bortresta??) göra ett EKG”.

Undrar bara varför specialistläkarna här inte kan ha koll på vad patienten kanske också har? Att jag inte bara är ”Blåsan Stickler” som kommer in genom dörren även utan ”Ditten-och-datten-Stickler”.. Varför ska jag gamla tant behöva ha järnkoll på allt för att överleva läkarvetenskapen?? HÄ??

bild Sara Berdon/Fotolia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.