Kungliga Svenska Avundsjukan

blommorwaldermard

Oh ledsen, idag ska jag allt vara lite stygg.. Hade helt enkelt glömt bort den Kungliga Svenska Avundsjukan. Fick som ordförande för SWEA Berlin följande förfrågan från en tv-kanal i Sverige:

 Jag jobbar med ett nytt TV-program för kanal X, där vi besöker och dokumenterar förmögna och framgångsrika svenskars vardag, som bor utomlands. Personen vi träffar ska ha gott om pengar, och leva ett unikt och spännande liv med hjälp av sin goda ekonomi.

Och denna förfrågan till oss här i Berlin! Pah! Vi som helt enkelt lever lyckliga med det lilla vi har, knegar och firar och skiter fullständigt om kompisen har pengar eller inte. Kompis = kompis, med eller utan pengar. Klart, toppen om han/hon är spännande – men det spännande är inte = multo $$. Ack, ack, här lever vi visserligen ett unikt och spännande liv men inte med pengar och förstår – det räknas inte…

Kära kanal – försök nån annan stans – här i Berlin hittar du inte dina tjusiga människor – här hittar du bara MÄNNISKOR… Inte intresserad? Nähä, tänkte väl det..

 

2 reaktion på “Kungliga Svenska Avundsjukan

    1. c s Inläggsförfattare

      Ja kära nån, vet inte om jag ska skratta eller gråta över sånt elände… Tror jag bestämmer mig för att skratta!!

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.