Jag i bråk med polisen

Idag var det en stor demonstration av en sammanslutning som kallar sig „Identitära rörelsen.“ Även om de säger, att de inte är det, så är det en förgrening av nynazisterna. De var många, polisen var otroligt många, vi andra var få. De identitära  har som motto, att alla utlänningar ska deporteras.  Har vi varit med om en annan gång, inte sant?

Att de startar i den stadsdel som har 70% migrationsbakgrundsmänniskor – ja, jisses hur får man nu uttrycka sig? – är ju bara det en provokation. I alla fönster hängde våra turkiska, arabiska grannar. En del slog på grytor, vi skrek så gott vi kunde ”Ut med nazisterna”. Stämningen var uppbragt men inte ovänlig. Men så plötsligt ändrade poliserna sin taktik. Vi skulle bort. Långt bort. Genast!  Jag hade cykel med mig, hade många andra också, och då sker inte allt så snabbt, särskilt som vi befann oss i en ”boskapsfålla” som polisen inrättat med en väldigt  smal utgång.

De unga poliserna – de manliga – var stressade. Förstår jag a) de har en Herrans massa saker på sig som väger tungt och värmer b) de är stressade c) kanske inte så bra betalade och skulle hellre sitta hemma i trädgården och grilla, alltså blir de förbannade på den där gamla pensionären med sin cykel och jag dras, knuffas, skjuts våldsamt iväg. En ung kvinna försökte hjälpa mig och protesterade men ack, dövörat var påslaget alltså den ena knuffade mig bakifrån, den andra slet framifrån. Ingen kul situation för en gammal tant.

Men vad som gjorde mig mera förbannad var fakta, att vi som inte ville deportera alla utlänningar, behandlades så brutalt, medan de ”deporteringsvänliga” människorna blev ordentligt ompysslade. Vad fanken – har jag inte rätt att också säga vad jag tycker?! Om jag vore yngre skulle jag kanske ansluta mig till de svarta grupperingarna.. Jag tror inte de vill ha pensionärer, eller?

unteres Bild: # 117910871 fotolia

4 reaktion på “Jag i bråk med polisen

 1. Christina Engelke

  Det är tyvärr allt oftare likadant i Sverige. Att uttrycka fascistiska åsikter beskyddas av polisen.

  Svara
 2. Arne Dahlberg

  Jag förstår att du blev förbannad, vem skulle inte bli det, en STOR eloge till dig och alla andra som ställde upp mot dessa nazi inspirerade människor. Det vore bättre att deportera dom till ett inringat läger med samma bemötande som judarna och olik tänkande fick under Hitlers regim. Att som dom hylla en tyrann är inte klokt.
  Min första svärmor kom till Sverige 18 år gammal och vägde lika mycket efter 2 år i koncentrationsläger.
  Men sådant är inte intressant för dessa människor då dom tänker sig att dom ska leda alla andra.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.