Inte min dag idag..

Försöker gå in på min online-banking och ta mig fan, de har ändrat allt och kräver en Bank-ID! Vad fan är nu en Bank-ID?? Jag ringer dit (på den tyska heliga söndagen) och kommer fram för jag har även ett businesskonto (Det ni! De andra vanliga dödliga kan vänta tills i morgon..) och får höra att ”jag fått flera meddelande om detta”, men som vanligt har jag inte brytt mig om att läsa alla deras meddelanden – alltså skylla sig själv. Men nu ansöker jag genast om Bank-ID och enligt den vänliga herren med Sachsendialekt (vilken är en av de minst vackra dialekten i Sverige? Ja – just den motsvarar den..) talar om att jag kaaaanske kan få det om en VECKA! Jag som måste ändra pengar hit och dit (låter som om jag har mycket men det låter mera än det är) och ska resa lite och framför allt måste jag betala in min skatt. Och tänk – det finns fortfarande möjlighet att antichambrera på ett postkontor och mot en hutlös ockersumma betala med en gammalmodig postanvisning.

Är klart inte min dag idag! Och i morgon köar jag på ett postkontor..

 

4 reaktion på “Inte min dag idag..

 1. Sophie Krepp

  Tja, vad ska man säga??! En hel vecka för att få bank-id?? Det får man ju så där, rakt på?
  Kanske i stil på”add some class to the building” som amerikanarna kör med? En bra affärside för att bättra på sin image?
  Lycka till!!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Här i Tyskland hafsas och slafsas det inte – ORDNUNG MUSS SEIN och har idag redan misslyckats i min mission…

   Svara
 2. Arne Dahlberg

  Detta Bankid krävs av svenska av svenska banker. Min Tyska bank kräver så kallad ”puschtan” en kod som jag aldrig kommer ihåg, då det ska vara minst åtta tecken, som tur är kan jag nyttja Bankomaten

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.