Idag stod ett liv på gatan igen..

 

blommorwaldemarc

Jag bor mittemot ett Äldreboende som det så fint heter – skulle vilja kalla det ålderdomshem för så ser det ut. Steget före ättestupet. I mitt ålderdomshem bor de, som verkligen inte har levt fett på sin pension.

Idag stod det igen blåa plastsäckar, skabbiga flyttkartonger, en golvlampa, en stol och mycket annat utanför huset. Så otroligt ensamt utanför huset i den grådisiga första höstdagen. Där stod ett helt liv – nerpackat i plastsäckar och trasiga kartonger.

Och jag tänker – hur ser det ut en gång för mig? Jag hoppas innerligt att resterna av mitt liv inte ställs ut utanför huset och hämtas av en rumänsk liten lastbil och försvinner iväg dit. Hur oerhört smärtsamt ensam har inte ett liv varit när det slutar så?

tbel

bild tbel/fotolia

2 reaktion på “Idag stod ett liv på gatan igen..

 1. Solweig Rittenschober

  Men kanske hade det funnits ett liv därinne.
  Jag vill hoppas att det fanns en varm hand som höll liv i de sista gnistorna hos den gamla/gamle.
  Tänker mig att det är så man vill lämna jordelivet och helst utan smärtor.
  Var den förbaskade lampan tog vägen hamnar bland alla andra materiella struntfrågot när man ligger inför döden. Tror jag. Kanske tyckte vederbörade inte ens om lampan, men behållit den för någon annans skull.
  Inga lätta tankar, men ofrånkomliga och eviga.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja du kloka – jag hoppas någon fanns där, fast det hela såg så ensamt ut att jag knappast tror det..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.