Huvva, huvva..

härjedalenNu närmar det sig! Jag ska ju på skrivarkurs i Frankrike med Karin Thunberg och 9 andra kvinns. När jag upptäckte kursen och anmälde mig svävade jag på rosa moln av lycka, för jag helt enkelt älskar det, som Karin Thunberg skriver. Det hon skriver träffar min själ som en musiker träffar rätt ton (fast ok, ska inte förhäva mig, är totalt omusikalisk…).

Förgrep mig på spargrisen – tänk om jag behöver pengarna senare, kanske nya tänder, andra reservdelar, vad vet jag.. Har bokat allt som behövs. Är ju inte van vid att vara ute och resa ensam, har ju varit gift i största delen av mitt vuxna liv och haft män, som gubevars vetat av att fixa och dona och ”lilla frun” har hängt med helt enkelt. Men jisses – nu är det JAG, som fixar (fast om jag ska vara ärlig – rätt spännande faktiskt)..

Och varför håller jag på att få Ågren då? Tänk om alla kan mycket, vet mycket, skriver så fint och lilla jag sitter där och tittar storögt på alla och inte kan springa och gömma mig. Har fixat ihop en del texter till en bok, som jag fått så fint illustrerad av en ytterst kär och kreativ person, och tänkte försynt försöka fråga Karin om vad hon tror. Och för att göra det måste jag  kasta mig i djupt och kallt vatten – tänk om hon tänker ”hjälp, ännu en pangis, som har trist och plitar ner en massa.. veeeeem ska läsa sånt??”. Och tänk om hon tycker, att jag ska virka grytlappar eller göra batik istället?

Har ju levt länge nog i Tyskland för att ha kunnat lära mig att ta för mig – vilket man verkligen kan i det här landet– satans Jante, stick och brinn.. Men lovar – ska försöka – frisk vågat, hälften vunnet? Om jag skämmer bort mig behöver jag ju aldrig se dem andra igen.. Snälla, håll tummarna!

opzko

8 reaktion på “Huvva, huvva..

 1. Solweig Rittenschober

  Inte för att det behövs. Du är som alltid mycket mer kompetent än du vågar tro, Cecilia !
  Men om du så vill ska jag hålla tårna också…

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack Ankin! Nu väntar jag på om barnbarnet smittat mig med scharlakansfeber, så you never know…

   Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack snälla Hanna! En pangis är en pensionär. En Schisshase är en fegis..kram och tack!

   Svara
 2. Kerstin Carlbom Eriksson

  Cecilia. Jag träffade Karin för någon vecka sedan. Har pratat väl om dig. Det kommer att gå super.
  Tror Kerstin ( Bellini och Monikas terass)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.