Här ligger inte mammorna på latsidan..

Karnevalen är viktig i Tyskland. I Berlin så där lite lagom viktig – särskilt när man är vuxen och lite allmänt hämmad. Men för barnen är den oerhört viktig. En skoldag med lek, spel och godis istället för tragglande av pluttifikationen.

Ett av mina barnbarn bestämde sig för att gå som taxichaufför. Föräldrarna grubblade genast på vad de gjort för fel, för alla flickor vill gå som prinsessor. Förra året var alla snödrottningen.. Men nej, denna unga dam som chaffis. Och mamman satt uppe hela natten och fabricerade denna taxibil, som får mig att sjunka djupt ner i skammen,  när jag tänker tillbaka på mina torftiga karnevalsbidrag när mina barn var små. Och ändå blev de så fantastiska människor.. Min styvmor kallade sånt ”självbevarelsedrift”.

Observera även gosedjurens säkerhetsbälten.. Måtte detta underbara barnbarn få ha en härlig karnevalsfest i skolan..

 

6 reaktion på “Här ligger inte mammorna på latsidan..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.