Här är jag igen..

Jag tror jag kanske börjar bli lite frisk igen – känns lite lockande att gnällspika lite igen och det kan väl bara vara ett tecken på ”back to the roots”?

ikeaslussekatterSnälla IKEA –  sluta omedelbums att sälja dina lussekatter!!!!  Åtminstone dem, som ni säljer här i Tyskland. Skulle någon stackars tysk köpa dem, kommer de att bli gruvligt besvikna och undra vad i hela fridens namn vi har för matkultur där upp i Norden. Eller kanske bra som bantningsmedel? Jag tuggade och tuggade och de växte så i munnen så jag till slut inte iddes längre. Och så smakar de som en blandning av inget och kemifabrik. Spännande kombi! De ser kanske okey ut – men ack, ack, ack.. Endast formen påminner om en ljuvlig lussekatt, lite glänsande, saffransdoftande, mjäll. Nä IKEA, håll du dig till Billy, Holmsund, Gräddad, Garnerad och Metod. Förstör inte vårt rykte utomlands med de där monster-lussekatterna.. Ingvar, du skulle heller aldrig äta en av dina lussekatter, promise!

PS.Dina pepparkakor är inte heller mycket att hurra för och har vi tur som en bofink har ni fixat till glöggen lite i år. Den var inte heller mycket att ha förra året. Men okey, efter 3:e glaset märker man det kanske inte mera.. Har ni ingen som kollar vad era saker smakar innan ni släpper loss dem på stackars utlänningar och på gnällspiken i Berlin??

pepparkakor

6 reaktion på “Här är jag igen..

 1. silke

  Hallo liebe Cecilia, ich würde so gerne mal deine Lussekatter probieren. Ach wenn ich nur am 13.12. in Berlin sein könnte 🙂 🙂 🙂 Ganz liebe Grüße, Silke

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Liebe Silke – ach wäre das schön! Und wie ich sehe funktioniert es mit der Antwort. Wenn Du Zeit hast wäre ich für einen Anruf dankbar. Bin jetzt erschlagen zu Hause und rühre mich nicht vom Fleck…

   Svara
   1. Karin R

    Hej Cecilia,
    Skönt att höra att Du mar bättre !
    Tycker absolut inte Du är gnällig ; tycker att man har rätt att uttrycka sig, tala om att lussekatterna smakar apa, speciellt om man har BETALT för dom …. Du gör helt enkelt IKEA en TJÄNST, da kan dom ju förbättra sin produkt.
    Maste fa uttrycka min egen kritik mot Kalles Kaviar, Sveriges heligaste, som innehaller alldeles för mycket salt, har köpt den pa IKEA o verkligen försökt hitta barndomens goda smak – omöjligt o oätlig – aren har gatt – vad har förändrats, JAG eller KALLES … ?
    Karin R Bretagne

    Svara
    1. c s Inläggsförfattare

     Hej Karin – du är optimist du :-)) Tror du de ändrar sin produkt för jag sitter här och gnäller – icke säger Nicke – de har säkert räknat ut hur de på billigaste sätt kan tillverka dem och tjäna mest. Men nu har jag lärt mig det i alla fall och mina lussekatter är bättre. Och tja, Karin, om det är du eller Kalle som förändrats, jag vet inte. Själv kan jag visserligen få anfall efter Kalles och hårdkokt ägg men sen tycker jag, nä va… Hälsningar till vackra Bretagne!!

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.