Här är jag igen!

Ja, jag kan verkligen säga, ”uppstånden igen från de döda”. Här är jag igen! Hemma efter som det känns månader. Ok, det hela hände i början av december och nu har vi början av februari. Två månader som känns som år. Men ska inte klaga och ha mig. Har haft tur som en bofink och vet verkligen inte hur jag förtjänat detta..

Dels tröstar, dels oroar det mig det jag läser om hur man blir/kan bli efter hjärtstopp. Allt från krasslig koncentration – ok, den var kanske aldrig i världsklass -, depression, och fanans moster. Jag känner mest av dålig kondition. Har nu varit på rehab och de vitrockade där har hållit långa föredrag om vikten av att RÖRA PÅ SIG, minst 10 000 steg om dagen och en pulskrävande spurt på 30 minuter. Vissa dagar vill det sig liksom inte alls – en sån dag är i dag fast jag har lyckats med 10 000 steg, men den där spurten på 30 minuter, den skulle jag klart inte överleva idag. Oh jag glömde, min ICD skulle väl se till att jag ändå överlever..

Bristande koncentration och kognitiva förmåga bådar illa för mina översättningar. Inväntar en stor klagostorm och kollar och kollar och kollar tills jag blir blind.. Depression är ju heller ingen höjdare  och visst kan jag vissa dagar börja lipa för minsta lilla vänliga ord eller kram, eller om jag kollar på nätet, vad som står om hjärtstopp. Har liksom inte riktigt koll på och makt över tårkanalerna och det kan ju kännas lite skämmigt. Gamla tanten ska stå där och böla.. Men kära vänner, det får ni stå ut med och så underbara som ni alla är och har varit under min tuffa tid, det fixar ni va… Tack alla ni underbara!

Foto matghiassener/fotolia

14 reaktion på “Här är jag igen!

 1. Maria

  Varmt välkommen tillbaka!!!
  Du är efterlängtad.
  Och så säger hon till om hon vill ha sällskap på de där 10000 stegen eller 30 min spurten. Eller bara känner för att göra ingenting tillsammans en stund!
  Du vet var jag finns… Söndagsöppet har vi också. 😉
  Kram!!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack rara och tänkte nog allt komma till söndagsöppet i morgon – fast jag tar tunnelbanan..

   Svara
  2. Arne Dahlberg

   Det är skönt att höra att du är tillbaka igen. Alla lyckönskningar till dig, passa på idag och gå ut och njut av solen

   Svara
 2. RM

  Käraste Cecilia – världen är vackrare å mer värd att leva i nu när du är tillbaka igen 🙂 och jag önskar jag kunde komma å gå alla dessa dagliga 10.000 stegen med dig men spurten vore jag inte kapabel till så där måste nån annan hoppa in 😃. Ses snart! Kram.

  Svara
 3. Anna Märta Stenberg

  Kära Cecilia
  De 10000 stegen låter nog så bra men vad spurten ska vara bra för förstår då inte jag. Man blir bara svettig och andfådd. Går det inte att tradera spurten mot ett par steg till. Jag föreslår en förhandlingsomgång med ett startbud på sisådär 500 extra steg (långa för att likna spurt). då har du ju kvar ett relativt stort förhandlingsutrymme så kanske du landar på ca 2000 extra. OK? Följer dig och ditt ambitiösa program. Det är hårt arbete att toppa formen men du arbetar ju för det egna kapitalet så profiten blir din! Massor med kramar! Anna Märta

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack kära Anna Märta för förslag men eftersom min skalle fått en släng tror jag fixar jag inga krångliga saker. 10 000 är 10 000 helt enkelt. Idag fattades det 900 men det skiter jag i. Nä kan vara svårt att förstå alla råd vi fick av de kloka läkarna… 3 månader inte simma och cykla. Varför inte? Kan ju bli medvetslös och antingen slå mig fördärvad eller drunkna. Och vad händer i den fjärde månaden tro??

   Svara
 4. Liselotte vd Tempel

  Kära Cecilia!
  Så skönt att du nu är tillbaka i vardagen igen. Men du har ett hårt rehabjobb så det borde ge positiv effekt. Gillar dina blogginlägg, sarkastiska och humoristiska och ser fram emot kommande inlägg. Inget fel på den ”kognitiva förmågan” här!
  Ha det gott! Snart kommer den bästa tiden på året – den tidiga våren.
  Kram

  Liselotte

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack rara Liselotte för uppbackning! Behövs!!! Ja nu har vi haft sol två dagar och världen ser bättre ut – tänk att det kan vara så enkelt!! Och du är fantastisk med ditt jobb med att hålla ihop klassen!! Utan dig? Niente!

   Svara
 5. Allan Ericsson

  Hej och hå, Cecilia!
  Tack för dina existentiella berättelser, livet är bräckligt ibland.
  Inspirerande att läsa, blir påmind om att vad som helst kan hända varsomhelst, närsomhelst.
  Minnet av dagarna i Berlin med dig är så livligt, skönt att du är i gång igen.
  Hoppas du kommer med till Dalarna i juni!
  Kram och Corragio!
  Allan

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ack Allan, ja, jag minns dagarna med er alla med stor glädje men nu känns det mest skrutt.. Tyvärr kommer jag inte med till Dalarna – dels vill jag inte flyga ett tag framöver – rekommenderat av de kloka – och dels blir det för dyrt för mig. Men jag hoppas ni ska ha det fint och r säker på det!!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.