Handla i Berlin för 111:e gången..

Är nere på REWE snabbköp och handlar och har betalat och försöker nu – hur dum får man vara? – att stoppa ner plånboken i ryggan innan jag plockar ihop mina varor. Har ju bara två händer liksom.  Efter mig kommer en kvinna och hennes varor börjar nu rulla ner och glatt blanda sig med mina. Eftersom snabbköpet är ett av de få i Berlin, som har en sån där lyxpinne, som delar upp det hela där varorna landar, flyttar jag snabbt den så hennes varor rullar ner i andra fåran. Hon väser ilsket åt mig ” Och Gudars, nu måste jag böja mig över för att komma åt”.

Hon går om mig vid utgången och försöker relativera det hela med att ”Det var väl inte så farligt”. Jag måste ha sett otroligt fåraktig ut vid hennes väsande. Ibland är jag liksom inte beredd för Berlincharmen och har inte aktiverat alla attackvapen.. Jag svarar med, att det är så otroligt att handla i Tyskland och försöker lägga ut där lite. Man kan ju försöka få folk att förstå att det kan vara annorlunda.. Som svar får jag ”Tyskland, alltid Tyskland! Men flytta tillbaka dit där ni kommer från då!”

På eftermiddagen tänkte jag mig ett uppiggande biobesök och säger till tanten i kassan att jag vill ha en biljett längst bak i mitten. Hon surrar något om inte mitten och försöker se på hennes top secret skärm vad hon menar. Inte mitten? Sitter jag då bakom en pelare och ser nix? Då fattar hon eld, river skärmen åt sig så jag inte kan se och gastar åt mig med orkanstyrka ” Jag sa INTE mitten! Det är INTE mitten!”. Tittar på henne som en tom fågelholk och säger trött ”Ja, ja, det är Berlin-charmen antar jag” Svaret blir ett näbbigt ”Ja, det är det!” och ett elakt flin.

Såna dagar är jag bara såååå trött på Berlin.. men det kommer andra dagar också..

8 reaktion på “Handla i Berlin för 111:e gången..

  1. c s Inläggsförfattare

   Nä du, hen går i konkurs för ingen skulle göra den.. charm? Va ska det va bra för??? Pang på rödbetan!

   Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Men kära nån – skulle tyskarna kunna vara trevligare??? Never ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Och nu vet jag varför jag har så rakt hår…

   Svara
 1. Annelie Blixt

  Det är inte sällan jag tänker att skulle börja konsulta som ”servicemindnessexpert”. Jag tror att jag skulle bli stormrik, det finns ju minst sagt en hel den på det området att utveckla…

  Svara
 2. jonna

  ja… alla som tycker det är så mysigt med ”Berliner schnauze” kan ju räcka upp en hand… det har gått troll i det uttrycket så att folk missförstått det och tror att det är helt ok att vara hur otrevliga de vill oavsett situation eller arbete…
  Västeråsarna (där jag bor nu efter åtta år i Berlin) kan också vara lagom tjuriga och introverta men aldrig så otrevliga som en tysk tysk med otrevlig ”Berliner Schnauze” i Berlin…

  hoppas du fått några trevligare upplevelser efter denna hemska dag!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja Jonna, det blir nog inte många handuppräckningar.. och det stämmer, berlinarna har bestämt sig för att man får vara hur otrevlig som helst, för det är ju ”Berliner Schnauze” registrerat varumärke så att säga.. Jag ska upp en vecka till Stockholm nu och lagra lite trevliga upplevelser som jag kan gå och suga på sen..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.