Gamla tanter och mobiler

Min volum – eller kapacitet, eller vad fanken det nu heter –  på min mobil tog slut – nåt sånt kallas det visst. Du får ett meddelande ”att du använt för mycket bla-bla-bla och att extra kostnader uppstår”.  Steg modigt in på Telekom för att diskutera ärendet. (Hur dum får man/jag vara, för att tro att man/jag fixar den diskussionen??!) En ung man ser på mig, som om jag vore världens åttonde under, och  förklarar att ”Oh kära hjärtanes, jag har ju bara 1 vad vet jag”, alla andra människor har ”4 vad vet jag” (hur har jag kunnat överleva med bara ”1 vad vet jag”???!!)  och det kan åtgärdas mot en extrakostnad av EUR 5 i månaden. Tänker att ok – kör för det! Knapperi i tangenterna och allt var fixat och han hivar fram ett papper, där jag ser att jag ska skriva på, att jag förlängt mitt kontrakt med 24 månader. Nu hör jag alla larmklockor vibrera och dånga – ding-dång – akta´re, jättefarligt, vad skiver du på?? Jag försöker minst 3 ggr – koncentration nu Cecilia! – att få den unge mannen, som nu klart börjar bli lite otrevligare i tonen, att förklara för JAG FATTAR DET BARA INTE…Där hjälper inte studentexamen, studier och annat tjafs – det är STOPP!

Som en gammal istadig ko sa jag,  att ”Nej, skriver inte på, var snäll och ta tillbaka de där ”3 extra nåt” och den suck som kom från den unge mannen måste ha hörts i hela Berlin. Gudars, gamla tanter, SPÄRRA INGÅNGARNA!! Och när jag gick ut och glatt förkunnade att jag kommer tillbaka, när jag har konsulterat min tålmodiga och förstående svärson (som förhoppningsvis inte lurar på mig några 24 månader ”nånting”), såg han faktiskt inte alls glad ut och skönt att inte veta vad han mumlade över gamla tanter.. Förstår man varför??

8 reaktion på “Gamla tanter och mobiler

  1. c s Inläggsförfattare

   Du ser – jag sitter fast i könsrollsfällan.. gubbar verkar alltid kunna och veta allt.. välkommen i klubben!

   Svara
 1. karin rydström

  Hej det är alltid intressant att läsa dina intryck …
  Jag håller fullständigt med dig ! Och man behöver inte alls vara ”gammal tant” för att förvirra sig i denna digitala djungel vi har sedan 10 år.
  Men jag skulle inte ha gått till en kommersiell butik med mina frågor, jag brukar först fråga omgivningen, då blir man i alla fall inte lurad …
  I butiken får dom betalt för att sälja produkter till oss även om vi inte behöver det … som dammsugeförsäljaren förr i tiden : satte in foten i dörröppningen för att pracka på oss en ny dammsugare.
  Du gjorde rätt i att inte skriva under – tur det …
  bonne journée de la Bretagne

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja, nu har jag riktig fått lust på att bli uppkäftig och inte tacka och niga. Det blir svärsonen som får fatta beslut – han kan det där.. och allt gott till Bretagne!

   Svara
 2. Susann Stelling

  Underbart !! Jag är likadan. Jag värjer mig mot allt ”vad fan vet jag” bla-bla som man inte förstår. Känner så bra igen alla blickar man får som äldra kärring – när man försöker joba in sig i den satans moderna materien! Även som äldre kärring behöver man ju skiten! För visst är det praktiskt – och roligt att hänga med! Weiter so!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Jo du, kände mig lite uppkäftig när jag stegade ur där – och har han tur som en bofink är han ledig den dag jag kommer tillbaka! Jo, jag gillar att hänga med lite i det nya – men ibland blir det liksom överkurs..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.