Fortsättning på Du tror inte de e sant..

Jo du, det ÄR sant! Du underskattar tyskarnas korrekthet eller snarare laglydighet… Har nu fått ett officiellt och skriftligt förbud på att lägga de sopor, som jag samlar upp utanför huset och på lekplatserna i vår soptunna! Smaka på det..  Samtidigt säger de att de hoppas att jag inte slutar upp med mina aktiviteter.. Är de lobotomerade?! VA?? Nu skiter jag i allt – låt de kvävas i skräp och låt folk ställa ut sina grovsopor hur och när de vill.. Vad mysigt vi kommer att få  och tack kära granne för detta! Stick och brinn skulle jag vilja önska honom..augen5

8 reaktion på “Fortsättning på Du tror inte de e sant..

 1. Sophie Krepp

  Det kan inte!!! O får inte!!! vara sant!!!! Om det nu rör sig om en A4 storleksförpackning plus lite till..det rör sig om? Det är ju knappast kartonger o skrymmande emballage som gäller?! Jag tar mig för pannan, torkar bort fradgan innan jag svimmar av förskräckelse o upprördhet.
  Lägg ner ett tag, hämta andan o stridslusten,men ge inte upp!!!
  Din syster o kollega

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Underskatta aldrig tyskars laglydighet! Om de inte kan skylla på en lag skyller de på att ”något inte är täckt av en försäkring..”. Den här gången fick laglydigheten ploppa upp. Nä, jag ska mobilisera hämnden men just nu är jag bara så sur och förbannad att den satans grannen ska akta sig dj…igt noga för att komma i vägen för mig just nu..

   Svara
   1. Sophie

    Oj, jag förstår o ska kanske inte elda upp dig mer. Der klugste gibt nach..är ju ett känt uttryck på tyska. Men förstår om Du inte håller med!!

    Svara
    1. c s Inläggsförfattare

     oh elda gärna mera – är så arg att jag nästan spricker. Och ordspråket kan också ses så här: Der Klügere gibt nach, bis er der Dumme ist..” Ruvar på hämnd..

     Svara
 2. Maria

  Jag är nu hemma i Sverige efter två veckor i Berlin. Jag slogs av att tyskarna/berlinarna som jag brukar beskylla för att vilja ha ”Ordnung und Rednung”, som jag brukar kalla det, vill ha det/låter det vara så skräpigt omkring dem. Jag förstår att stadens ekonomi är usel men det är ju människorna som vistas där som ansvarar för närmiljön. Bida din tid och kom igen! Minns kampanjen ”Håll Sverige rent” och på det igen om ett tag. Heja dig!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Jo så till den mån jag kan bida min tid :-)) (72 år och inte blir man piggare med åren) ger jag inte upp än…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.