Förgänglighet..

Vi är fem kvinns mellan 70 och 80 ute på ön Valentinswerder i Berlin. Sommardagen är overkligt  ljuvlig, det doftar lind och det blåser en lagom bris från sjön. Vi sitter i skuggan och pratar och skrattar. Skvallrar lite så där fram och tillbaka som kvinns alltid gör  tills frågan ställs ”Var vill du vara begraven?”. Genast uppstår en livlig diskussion om för- och nackdelar med gravar hemma och borta och nästan alla har en familjegrav att trilla ner i sen. Nästa fråga ”Och tänker du bli en urna?” utlöser diskussion om rent praktiska ting. Ja inte kan man ta med likkistan i bilen upp till Sverige, hur är det med urnan, kan man ta med den på flygplanet? Vi skrattar och fnittrar åt den vansinniga diskussionen och samtidigt känner jag personligen en röst viska bakom mig ”Förra gången slapp du undan, men vem vet, snart är det kanske dags igen..”. Och från sjön blåser den ljuva junivinden och linden susar och doftar och fem glada 70+are tar ett glas bubbel till och skålar för livet som vi alla älskar så och som rinner så fort iväg!

Bilder # 72871878 Hößler Fotolia och # 51716925 aleciccotelli Fotolia

2 reaktion på “Förgänglighet..

 1. karin rydström

  Bonsoir,
  Alltid intressant att läsa dina inlägg ;
  par contre ;
  nåt jag inte klykar i din senaste text :
  begraven ”hemma” eller ”borta”, vad är ”hemma” nu för dig .. ?
  I övrigt måste jag säga att man vet aldrig när man trillar av pinn … kan ske i morgon för vem som helst, så det gäller för alla att vara ödmjuka – rien ne dure une éternité – la roue tourne som fransmännen säger – mycket sant …
  kram från Bretagne där det börjat bli lite varmare
  Karin

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ack Karin, jag vet, jag är knasig men jag tycker fortfarande att ”hemma” är Sverige och bort är ”här”. Vet, kom inte med logik, har bott här i 51 år och 23 i Sverige men i mitt hjärta är Sverige hemma.. Nä, det är rätt, vi vet aldrig när det är dags men jag har ju tjuvstartat lite i och med att jag varit död en gång redan.. Hjärtliga hälsningar till vackra Bretagne – här är det mer än varmt.. fötterna fastnar i asfalten..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.