En riktig lyxdag!

kirchePlötsligt trillade en sån där riktigt lyxig dag in i mitt liv – hoppsan! Började med att ta mig ut till Dahlem, som ligger, grönt, ädelt och lugnt, ute i gamla Väst-Berlin. Ädelt område, fantastiska gamla villor, Fria universitetet, museer och jag nästan tänkte lägga mig ner och gråta en skvätt, när jag korsade en liten parkanläggning, där det inte låg en enda liten, pytteliten skräpbit! (okey, har skräpnoja..) Lugnt, vackert och sobert. I kyrkan läste min favvo Martina Gedeck ur Esters bok ur bibeln, till det Bach på orgeln. Kyrkan fylld till sista plats av ädla och välbärgade. Då kändes mitt Wedding oerhört fattig och asocialt. Snacka om segregation..

Men icke hänga läpp för det inte – fortsatte in till Mitte och Gendarmenmarkt till en nyöppnad fiskrestaurang och där återigen var det dags för nästa gråtattack – en fisk, inte av denna värld säger jag som knagglar mig fram med eländig djupfryst fisrestaurangfisk (ok får skylla mig själv..). Mjäll, vit och ljuvlig – en dröm! Och ett glas Weißburgunder vitvin till det, immande.. Gimme more!

Närmade mig hemtrakterna och kilade in och tittade på en multi-media-show om Hieronymus Bosch. Den man, som redan 1964 när jag nosade på konsthistoriestudierna, fascinerade mig med sina infernomålningar. Det är multimedia, musik, växlande bilder och överallt ligger såna där sittsäckar på golvet så man nästan kan ligga. Varmt, mörkt och musik och vad händer – jag somnar hela tiden med infernot snurrande runt mig. Hur hårdhudad och avtrubbad må jag vara?

boschOch nu, nu sitter jag i mitt Wedding igen och tänker tillbaka på Dahlem. Skulle jag trivas där eller skulle jag sakna detta? Men det är liksom inte ens värt att tänka på – inte mitt prisläge.. och tror att jag ändå kanske skulle sakna de raka puckarna i mitt gamla Wedding..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.