En liten önskan bara..

Snälla rara Du som bestämmer över allt – får jag komma med en liten, liten profan önskan? Jag vill en gång i livet få komma in på något av de där sjukhusen vi matas med varje vecka här på tysk tv. Och jag sitter på första parkett varje vecka! Var i hela fridens namn har de hittat dem? Inte här i Tyskland för vanliga dödliga i alla fall.. Ok – kulisser, förstår.

Jag har ju under de senast åren samlat på mig en hel del erfarenheter  vad gäller sjukhus. Både svenska och tyska. Men INGENSTANS har jag sett så tjusiga sjukrum – och nästan alltid är det enkelrum (var stuvar de in de vanliga dödliga ”kassapatienterna”??) – supervackert designade och trendigt målade väggar, konst, blommor och till och med tjusiga lakan.

Matbrickorna man ses bäras in har de säkert beställt på en femstjärnig restaurant – sån mat som  serveras finns inte i detta landet. Detta fick jag på julafton här i Berlin på ett sjukhus. .håhåjaja.. 

Och läkarna! Vilka skönheter!! Både hen/han/hon unga, vackra som dagen (men tydligen med all världens erfarenheter, allt klaras av, här dös vare sig till höger eller vänster), tycks ha all tid i världen. Springer uppoffrande i korridorerna och räddar liv.  Sitter också gärna och håller handen på någon väl behövande sjukling och förklarar så att även en vanlig dödlig förstår. Måste nästa gång fästa en lapp på min säng med ”Känslomässigt väl behövande sjukling!!”. Och fast det kanske är stressigt – inget ser så ut. Allt är vackert  – fast blodet skvätter lite hit och dit ibland – och slutet gott och allt gott. Ta mig fan – jag vill in på ett sånt sjukhus när det blir dax nästa gång!

Läkarbilden av kzenon/fotolia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.