Drömmar – då och nu..

Donut

Vad drömde jag om som ung och tonåring och med livet framför mig? Lite skämmigt kanske, men jag drömde faktiskt om att dansa vals på slottet Schönbrunn i Wien.. Det var den tiden, när vi satt och snyftade på ”Sissi den unga kejsarinnan” och vi alla var  störtförälskade både i Romy Schneider men framför allt Karl-Heinz Böhm. Ja, har man inte mera högtflygande drömmar i livet, då går det, som det går – fast så fasligt illa blidde det inte i mitt liv i alla fall tycker jag.

Jag kom till Schönbrunn som ung kvinna, men en vals blev det inte med min dåvarande man – en ”produkt” av 1968s studentrevolution i Berlin. Han skulle hellre ha hackat benen av sig, än att dansa vals i detta kapitalistiska, monarkistiska elände. Dessutom kunde han inte dansa vals alls.. tji fick jag..

WalOch vad drömmer jag om nu, nu när jag är 72? Oh, har landat ordentligt på marken och nu drömmer jag bara om att mina barn och barnbarn ska få vara friska och lyckliga och att jag, när jag sen ska dö, ska få en snabb, bråd död och inte bli liggande som ett gaggigt kolli tills det är slutgaggat. Är det kanske lite för mycket önskat och drömt? Vi får välan se..  Än så länge tänkte jag inte lämna in..

Bilder Sophie Herken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.