Designäventyr

Vacker design är en lisa för öga  och själ, men ibland, ack, lite opraktisk. Hur många gånger har jag inte på ett genomdesignat hotellbadrum stått intvålad och inte lyckats med att locka fram lite  vatten ur den genomdesignade duschen? Ok, är inte målgruppen och får skylla mig själv.

Det är ju inte bara att det är svårt för en normalbegåvad (trodde jag var det..) person, som inte ständigt befinner sig på stylade ställen, att förstå hur man ska lyckas locka fram lite vatten. Nej, dessutom är de slimmade och tjusigt formade och försök att vrida på något där med tvål på händerna.. You lose.. Vad som följer är ett lödderblint famlande efter en handduk.

Idag var jag på hotell Stue – danskt och tjusigt värre. Ville tvätta händerna. Hade tvålat in dem ordentligt i den lyxiga tvålen – gäller att passa på när det bjussas på lyxig tvål – och där stod jag sen som en tom fågelholk. Kollade om det är en sån där kran, som har en fotocell eller vad det kan heta. Inget hände. Jag vred hit och dit, tryckte och drog i den minimalistiska knappen. Himmel och pannkaka! Till slut försökte jag torka av den lyxiga tvålen med de ännu lyxigare pappershanddukarna (kladdigt..)  och i ett sista desperat försök lindade jag den lyxiga papperhandduken om den pyttelilla knappen och inte vet jag hur – men det kom vatten! Att jag sen hade problem med att stänga av är en annan sak, för jag visste ju inte, hur jag lyckats med att locka fram lite vatten. Jag hade glatt lämnat badrummet med en rinnande vattenkran. Kalla mig gärna miljöbov! Sån är jag..

Nästa prövning var dörren. Ett vackert handtag – designat – men inte något direkt grepp att ta i. Går den otroligt tunga dörren ( jisses vad är den gjord av?) inåt eller utåt? Koll av gångjärnen. Alltså inåt. Dra! Men det är bara en konstig metallbit som man inte kan greppa och bara halkar av. Hjälp! Ska jag bli sittande här tills någon kommer? Men med båda händerna lyckades jag sen få upp 3-tons-dörren och tackade min Skapare för mina gammalmodiga handtag och kranar hemma. Kära unga och dynamiska designer – försök själva att fixa knapparna med intvålade händer! You lose!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.