Designäventyr nummer 2

Nu utgår jag från hur det är att vara kvinna – som jag är – och gå på toaletten. En del toaletter är kanske inte så där jätteroliga, så att man har lust att sätta sig ner och man/jag gör akrobatiska övningar för att slippa det och ändå lämna en snygg toa efter mig. Nu akrobaterar jag där, runt halsen hänger handväskan, kappan ska också hållas upp och nu, nu behöver jag toapapper! I den där jätterullen finns ingen början och inget slut, jag rafsar inne i rullen, väskan dänger i toalettstolen, jag rafsar och krafsar, benen börja skaka av mjölksyra, och ÄNTLIGEN lyckas jag få tag i en snutt och drar. Pang! – går det silkespappertunna toapappret av.

Nytt rafsande.. och sen med en ängels tålamod försiktigt, försiktigt drar jag ut en bit. Det är som med tejprullen när du försöker få tag i början. Det silkestunna pappret är inte perforerat – vad fan är det för dumheter? – och jag lyckas dra åt mig en lång smal remsa, som urartar i en bit som är kanske 10 cm lång och 2 cm bred.. Puh. bättre än inget… avklarat och jag svär 100 års eder och förbannelser över dessa eländiga apparater med silkestunnt papper. Förr i världen var pappret i Berlin mera som barkbitar – nu det andra extrema.. Dessa megarullar till designelände borde avskaffas.. Mina gamla pensionärsben fixar det inte längre..

8 reaktion på “Designäventyr nummer 2

 1. Anna Märta Stenberg

  Mardrömmen som fått mig att undvika att dricka något de gånger jag är hänvisad till något annat än den egna bekväma tronen. Lyckades med hjälp av sol och värme balansera vätskenivån hela dagsutflykter i Egypten. Utmaningen var när Faros hämnd slog till. Fortfarande stum av beundran för mig själv

  Svara
 2. Arne Dahlberg

  Eländig design är råkade ut för en toalett där det inte gick att få vattnet att rinna, spelade ingen roll, om jag höll händer under, omkring eller ovan. Det gick inte. Ok jag ska till gå då börjar vattnet att rinna. Jag tror dom fjärrstyrde den kranen.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Kära Maria, det gläder mig men hoppas att inte bara våra otroliga toapappersrullar lockar :-))

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.