De e Berlin!!

markthallepersoner2

I torsdag kom jag äntligen iväg till Markthalle Neun i Kreuzberg. Det är ett tips för dig,  som inte varit där än eller för er som kommer till Berlin på besök och vill känna hur Berlin känns idag, okey, en del av Berlin.. sorry.. Älskar att dra till..

 

Markthalle Neun är en gammal saluhall och under veckan, dvs. tisdagar, fredag och lördag är det vanlig saluhallkommers. Men torsdagar kl. 17 slår de upp dörrarna för Streetfood Thursday. Och vad det är? I torgstånden trollar ungdomar (mestadels, oh vad de är kreativa och duktiga!) fram sina specialiteter och det med råge! Man kan få allt från ”vanliga” ostron till brasilianska plättar  och kinesiska dumplings och allt som ryms däremellan. Det säljs vin, öl, alkolfritt och man bänkar sig vid långa bord och rätt så snabbt efter öppningen finns det bara ståplatser kvar. Men det är också roligt att bara stå och titta.

markthallejungs2

Gå runt och nosa på allt, smaka, se på de som är där – en salig blandning och än så länge verkar det som om turisterna inte riktigt hittat dit än. Behöver du gå på toaletten – titta på toalettvagnen – underbar! Titta på hur serviettproblemet löses vid ett stånd. Går det mera okomplicerat men effektivt??

 

markthalleserviettr2

 

Om du sen har lust, gå ut till Lausitzer Platz och ta en glass i glassaffären på hörnet, sätt dig ner och njut av folklivet. Jag satt där i solskenet och var bara lycklig över att få bo i den här staden!

markthallewcb

 

 

Markthalle Neun, Eisenbahnstr. 42/42, 10997 Berlin www.markthalleneun.de

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.