Berlinstress

Men sluta då att jaga mig med blåslampa! Fann i en affär idag en själsfrändinna, som stod och muttrade ilsket, där varorna landar efter det att man betalat. Hon fräste om, att man inte hinner packa ner pengar, varor och allt på en gång och beama sig bort som hela kön står och önskar sig. Vi föll i varandras armar och var rörande ense om eländet.

Innan jag kommer fram till kassan befinner jag mig i sträng givaktställning, ALARM – högsta krisgraden! Har redan trasslat upp portmonnän, snabb koll hur ser det ut med växel (kan ju inte alltid betala med 50 € för att vinna tid – efter ett tag drunknar jag i mynt), har raddat upp mina varor, har också ett eländigt bonuskort, som ska stämplas och alltid håller jag det fel, så det trasslar till sig, sen betala, skicka onda ögat till den som kommer efter mig, som rör om i mina varor, stämpla kortet, packa in pengarna, ner i handväskan, stänga handväskan – när man blivit bestulen på sin plånbok har man lite paranoja – sen slänga sig ner och roffa åt sig varorna och fan tar bofinken om du inte har väskan redo att packa ner dem i.

Och så finns det dagar när jag kanske kommit lite i trotsåldern – jag är extra långsam. Naja, egentligen är jag inte alls extra långsam utan bara NORMAL, och fnissar lite åt irritationen i kön över den där vimsiga gamla pangisen, som bara inte äntligen kan försvinna.. Och nu med mina nya lyckopiller säger jag bara ”Who cares”? Kära, söta Berlinare, stressa inte ihjäl er!

Bild fotolia Tommaso Lizzul

10 reaktion på “Berlinstress

 1. Sophie

  Käraste älskade systeryster, tänk på din hälsa! O att jag ligger i soffan o skrattar mig fördärvad!!
  Nu går jag till grannhuset o äter middag istället..kram dej!

  Svara
 2. Arne Dahlberg

  Hej Cecilia.
  Känner igen det men numera efter att fått plånboken överfylld med små mynt så betalar jag alltid med kort, det går fort och jag slipper en överfylld plånbok.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ja du har rätt, borde väl börja med det men på något sätt tycker jag att jag har bättre koll på kassan med ”äkta pengar”. Ha en skön helg Arne!

   Svara
 3. Karin R

  Hej igen,
  Betala med kontanter tar absolut längst tid !
  överge det o börja betala med kort – Lätt som en plätt …
  Jag brukar ocksa förbereda det hela sa det tar mindre tid : lägger upp varorna pa bandet i rätt ordning, dvs tyngsta o största först ; därefter mindre, lätta o sköra saker. Äggen sist,
  Sa när du packar ner i väskan kommer det tyngsta först !
  Bonne journée de la Bretagne med + 2° pa morron o 18° pa e.m.
  Karin

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Jo då Karin, jag packar också så så att inte äggen kommer längst ner och lägger allt i rätt tur på bandet. Men vägrar att bara betala med kort. Har bättre koll på hur mycket jag ger ut om jag har pengar och ser att det sinar i plånboken och vad fan, har folk så bråttom för så man inte kan betala med pengar? E sjukt!!! Och här i Tyskland tycker jag inte att det dröjer längre med pengar – jag vet nyanlända svenskar som betalar med kort för att få TID och HINNA MED! Ja inte kan vi glädja oss över +18 grader här inte. Kallt och grått och blåsigt – jättekul..

   Svara
 4. Arne Dahlberg

  Att betala med kort har jag funnit som det bästa, då jag får ett mail från banken inom en timma om min nya kontoställning och då kan jag se att betalningen gått igenom och är OK!
  Senare kan jag kolla mailen för senaste kontoställningen, enkelt.

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Ok men jag tycker det är enklare att se vad jag har i portmonän.. e väl lite gammalmodig.. hav tålamod med en gammal pangis..

   Svara
 5. Annelie Blixt

  Hahaha det där med att njuta av att de andra stånkar och stönar över hur långsam man är kan jag definitivt känna igen mig i! För tillfället orkar jag helt enkelt inte stressa och ha mig, utan står gladeligen snällt och lugnt och ser på när berget med varorna växer och växer. Jag vill betala först och SEN packa – vad är problemet?!

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Jag får väl lära mig av dig att inte låta folk stressa mig och med mina nya lyckopiller går det bättre. Problemet? Skulle det vara tillåtet att lyncha folk skulle de lyncha dig eller också charmar du till dem och det kan man inte längre när man är pangis. Du vet väl att vi har en åldersdiktatur? Beama bort kärringen!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.