Bara en vanlig dag..

tulpe

Att få vakna bara en vanlig, kanske lite tråkig dag, att dra sig lite i sängen och sen njuta av kaffet. Att det ska vara så gott.. Inget särskilt – men en lycka att få vakna, att få vakna utan smärtor, att få leva tryggt, ombonat, varmt och med tak över huvudet. Inget krig, ingen fattigdom. Att ha människor som man älskar och blir älskad av. Egentligen så självklara saker – men såna dagar som idag, då tänker jag på att jag är lycklig och priviligierad. Jag njuter av det varje dag – ok en del dagar kanske mindre, men so what.. de tar vi på förlustsidan – och tänker, så här kan det fortsätta ett bra tag till… och sänder en blick Uppåt och tänker och hoppas: Inte dags för mig väl än?!??

8 reaktion på “Bara en vanlig dag..

 1. Sophie

  Ja, så sant så sant!
  Det är summan av de vanliga dagarna..som sedan var Livet! Det gäller att känna in o njuta av dem!
  Jag vaknar nästan alltid,klipp klapp klarvakna ögon som tittar över hustaken o Söderbergen. Kaffet, min internetradio o något att läsa..o morgonlyckan är fullständig.
  Välkommen du nya dag!!

  Svara
 2. Margareta Johansson

  Instämmer helt med dej, att bara få rå om en dag, göra det man vill och kan, eller bara ”vara”, kanske ha lite tråkigt men ändå må så bra med sitt sällskap.
  Jag min man trivs väldigt bra med varann och njuter av varandras sällskap, men ibland kan jag känna att jag vill vara med mej själv, då åker jag och badar.

  Svara
 3. Monet

  Hej,

  Så kul att hitta dig! Har bara börjat läsa din blogg men det gav mersmak. Jag bor i södra Frankrike men utlandsperspektivet delar man ju var man än bor. Vore roligt att prata vidare om olika erfarenheter! Du kanske vill kika på min blogg som tyvärr under senate tid är lite eftersatt. Men den är sju år gammal trots allt!
  Bis bald
  Monica

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Vad roligt Monica. Och du har också en jättefin blogg – och antar att bloggen med tider blir lite eftersatt – min är ny och min nya ”hobby” så välkommen tillbaka!!

   Svara
 4. Gunilla lager-Ebkes

  Hej Cecilia, det blir väl så på ålderns dar, att man inte kan undgå denna tanke ”Inte dags för mig väl än?”, som du avslutar din härliga artikel med. – Jo, det blir bara att hoppa i båten till dem som vill/kan se sanningen i vitögat! Med en viss bävan förstås, för min del. – Men, i vilket fall som helst, det är du av alla, som vågar gå rätt på sak; bara det att du häromdan sa till mig ”Men vi ä r ju gamla tanter!” gav mig en tankeställare (ja, jag medger, för min fåfänga en lätt chock!). Det var efter det jag ’jämrat’ över att börja känna mig lite gammal, när nu de unga nya kvinnsen i vår swea community drar in med formidabla idéer och frisk elan.
  — Så sant i din artikel: man är tacksam för varje dag!

  Svara
  1. CeciliAdmin

   Ja så är det och jag tycker vi är bra ändå och tacksam för att det i det här landet, åtminstone i Berlin, inte är skottpengar på gamla tanter..

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.