Att dö-städa som terapi för att bli frisk

Livet är ibland upp och ner och inte begriper jag mig på det, fast jag nu snart blir 74. Ingen ålderns vishet här inte. Har nu legat ”i flunsan” som man säger i flera dagar (jo, jo, man tager vad man haver). Feber, matt, svimmat, landat på golvet – oh, det var så kallt, och efter en lång kamp lyckats mobilisera krafter att häva mig upp i min sköna, varma säng. Men ok – det var ingen flunsa, det var/är en häftig bronkit, men flunsan låter alltid bättre.

Men nu tröttnade jag på att hasa omkring och lida (på mina 55 qm!)  och i morse hade jag en utmärkt terapiplan – jag satte mig framför mitt ”skafferi”, två IKEA-skåp med allt vad man behöver och började dö-städa. 130 cm kollar dessutom alltid mycket noga, hur länge saker och ting håller sig, och till min skam – jag hade antika förpackningar från 2016, vilket skulle ha fått barnbarnet att rysa av förskräckelse. Mina föredrag om att man visst inte dör, om spagettin är över sitt ”bästa” datum, faller inte på bördig jord.  Den särskilda korgen med sötsakerna hålls under järnkoll och ingen klubba, ingen chokladbit är överårig.

Men där satt jag på golvet framför mina IKEA-skåp (det blev 3 stora säckar) och kände mig genast friskare genom att få dö-städa i mitt skafferi.  Och sände en tanke till min kära Bodil Malmsten och tänkte på hennes kloka ord:  ”Vi som lever är bara döda på semester. Några slags sommargäster”.

Kära Bodil, känner mig genast friskare!

Bild  doozal 01-0044-be-back

 

2 reaktion på “Att dö-städa som terapi för att bli frisk

 1. Carl Inge Wadström

  Kära Cecilia!

  Idag hurrar vi och hissar flaggan för dig i ett vintrigt Stockholm!
  Och på ren svenska: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!

  Carl Inge

  Svara
  1. c s Inläggsförfattare

   Tack kära du – det var en underbar födelsedag med mina döttrar!!
   Kram Cecilia

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.