Att ändra livets riktning

rosa rosettIgår var det ”Avon Lauf” här i Berlin. I Frankfurt hette det ”Race for the Cure” och vi (jag och mina medsystrar) tackar alla sponsorer, som ställer upp för det. Den dagen går helt i rosa för alla medsystrar med bröstcancer. I Frankfurt – ja på den tiden det begav sig med eget knä – sprang jag med. Vi som var drabbade i rosa t-shirts, de friska i vita. När vi startade våra 5 km låg det framför mig ett böljande av hav av rosa t-shirts och den känsla av gemenskap, trygghet var otrolig. Vi var många, vi sprang, vi knatade fram, vi levde!

rosaballongdam

Nu för tiden vill springeriet sig inte riktigt – törs inte med mitt konstgjorda knä och tänker att den som spar, den har, alltså inte slita på knät. Men jag var där och kände med. Och kände en otrolig tacksamhet! Och tänkte tillbaka på DÅ.. Då när jag fick diagnosen, den sjukdom, som förändrade mitt liv och mitt sätt att se på livet. Nu med facit i hand kan man ju tycka, att lugna dig lite tjejen, loppet är inte slut än, men då hade jag inte facit i hand och varför skulle jag tro på de där optimisterna, som sa att, oh, man kan överleva hur länge som helst, alla kände någon… men jag trodde inte på det, jag såg mig redan maskstungen där nere i jorden. Bestämde mig snabbt för att sluta arbeta och ta vara på varje dag.. Jag bestämde mig för att vara JAG och JAG VILL!! Och sånt är, som jag har lärt mig, inte något som främjar ett äktenskap..

rosakastanj

Nu med facit i hand tycker jag i alla fall att jag bestämde rätt och tar vara på varje minut av livet och njuter och njuter. Att äktenskapet sprack – oh, det tar jag med en liten, ibland lite vemodig, klackspark, nu kan jag leva helt egomant och vara så egoistisk som JAG bara vill. Oh vad skönt det är och tack för de 18 år som jag fått utan återfall – numera är jag inte så nogräknad.. Och straffet för att jag är så egoistisk kommer säkert snart..

 

ps. till och med kastanjerna blommade rosa för oss..

2 reaktion på “Att ändra livets riktning

  1. Sophie

    Ja, ska man ändra livsriktning lika ofta som det sägs att man förväntas ändra arbetsval/riktning är det väl bara att knega på o låta livet blåsa…
    Man kan ju värma upp sig med en liten flytt..:))
    Kram

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.